• Novinky

            • Knižná burza a rady priamo od režisérky...

            • Trieda 3. A zorganizovala na našej škole knižnú burzu, počas ktorej žiaci i učitelia priniesli knihy, ktoré majú prečítané a vymenili si ich za knihy od svojich spolužiakov a pedagógov. Akcia oslovila viacero študentov, ktorí sa do nej zapojili. Prečítané knihy, ktoré obohatili svojho čitateľa, teraz budú odovzdávať svoje posolstvo novému majiteľovi. „Kniha je nástrojom, ktorý zapaľuje predstavivosť“ v spomínanej myšlienke od Alana Bennetta je kniha zdrojom a začiatkom niečoho obohacujúceho, krásneho a nového.

              Veríme, že čitateľov nové knihy oslovili a knižná burza sa bude môcť zopakovať opäť o rok.

              Medzi žiakov druhého ročníka, odbor Multimédiá, prišla odovzdať svoje skúsenosti slovenská režisérka Adriana Totiková. Režíruje v divadlách a televízii, je autorkou divadelných hier a scenárov. Je prvou hereckou koučkou na Slovensku, spolupracuje na filmoch a divadelných workshopoch doma i v zahraničí. Žiakom formou workshopu priblížila tvorbu reportáže, zaoberala sa jej prípravou, realizáciou a postprodukciou.

              Študenti si odniesli vzácne rady, ktoré budú potrebovať pri natáčaní krátkych reportáži počas festivalu Zázračný oriešok.

            • Po rokoch opäť víťazmi...

            • Silový päťboj stredoškolákov je súťaž  štvorčlenných družstiev, ktorá má u nás na škole bohatú tradíciu. Zriadenie maličkej posilňovne na starej škole, entuziazmus a nadšenie chlapcov spôsobilo to, že v "predcovidovej" dobe sme ako škola vyhrávali okresné, krajské, ba dokonca aj slovenské kolá v tejto súťaži. V maličkej školskej posilňovni vyrástol aj náš absolvent JUDr. Viliam Hečko, vicemajster sveta v naturálnej kulturistike. Konečne po rokoch CVČ v Piešťanoch zorganizovalo okresné kolo a naši chlapci mohli nadviazať na úspešnú tradíciu. A podarilo sa ... Družstvo v zložení Timo Balák, Juraj Sokol, Michal Žažo a Vladislav Žitňanský pod vedením Mgr. Matúša Bránika vybojovali s veľkým náskokom 1. miesto a postup na Župnú olympiádu - celoslovenské kolo. Chalanom ďakujeme a držíme palce  koncom apríla v Trnave. Viac foto na FB školy.

            • Finále súťaže 3D tlače...

            • V priestoroch Fakulty riadenia a informatiky UNIZA v Žiline sa dňa 22. marca 2024 uskutočnilo finálové kolo 2. ročníka súťaže 3D tlače. Z pôvodného počtu 184 prihlásených stredoškolákov a stredoškoláčok z celého Slovenska, čo svedčí o vysokom záujme v tejto oblasti, sa do finále prebojovalo 11 finalistov a medzi nimi i 2 študenti našej školy - Katarína Valová (práca v Blenderi) z III.B a Filip Schlik ( práca v programe Fusion 360) z II.D. Vo finálovom kole mali súťažiaci tento rok namodelovať, vytlačiť a odprezentovať spravodlivú a falošnú hernú kocku s možnosťou použitia rôznych závaží.
              Aj keď nezískali žiadne ocenenie, už účasť vo finále bola víťazstvom. Obom gratulujeme a želáme ešte veľa úspechov !!!!

            • Prvenstvo SPŠE v Biblickej olympiáde...

            • Popri mnohých súťažiach a olympiádach sme sa zúčastnili aj okresného kola v Biblickej olympiáde a získali  sme prvenstvo. Konkurencia bola silná a súboj s gymnáziami nášho okresu bol vskutku vyrovnaný. Naše súťažné družstvo: Martina Miškechová 3.B, Lukáš Drgoň 3.C, Stanislav Šintál 4.B. Ideme ďalej do krajského kola. Držte nám palce!

            • Svetový deň Downovho syndrómu...

            • Milí žiaci a kolegovia!

              21. marca si pripomíname Svetový deň Downovho syndrómu. Aby sme prejavili podporu a zároveň zvýšili povedomie o tomto syndróme, zapojme sa spoločne do ponožkovej výzvy.
              Vo štvrtok si teda obujte ponožky rôznych farieb, pretože byť odlišný je normálne ;).
              Pridajte fotografiu v rozdielnych ponožkách na Instagram (na profil alebo do stories), označte @spsepn, @lidlsk a nezabudnite na hashtag #ponozkovavyzva.
              Spoločnosť Lidl Slovensko daruje za každú zdieľanú fotografiu 0,10€ organizácií Downov syndróm.
              Všetci, ktorí sa zapojíte do výzvy, príďte cez veľkú prestávku do vestibulovej chodby, kde si spravíme spoločnú fotku. Zároveň sa na nástenke dozviete zaujímavosti o ponožkovej výzve.

              Ďakujeme všetkým, ktorí prijatím dnešnej ponožkovej výzvy vyjadrili empatiu a solidaritu na podporu ľudí s Downovým syndrómom a ukázali tak, že byť iný je normálne.