• Novinky

            • Študenti za kamerou i v hľadisku...

            • Študenti z 2.B triedy získavali skúsenosti pri natáčaní reportáží v Mestskej knižnici mesta Piešťany. Hosťom prvej besedy bola Yvonne Nico, ktorá ochotne odpovedala na otázky našich študentov. Je autorkou inovatívnej knihy Volám sa AI. Kniha čitateľa zavedie do sveta umelej inteligencie prostredníctvom dialógov medzi človekom a strojom. Kniha sa dotýka tém ako umenie, tvorba, móda, film, medicína… Priblížila nám obrázky, ktoré vygenerovala v spolupráci s umelou inteligenciou. Žiakom ponúkla svoj realistický a zároveň i optimistický pohľad na to, ako môžeme túto technológiu využiť pre dobro ľudstva.

              Počas druhej besedy V objatí lásky – v zajatí nelásky, známy slovenský spisovateľ, Roman Brat prezentoval knihy Štyria jazdci a Zlo nemá na kúzlo.  Prezentácia bola spojená so scénickým čítaním. Autor sprostredkoval zložité životné situácie v triede, na sociálnych sieťach a prežívanie prvej lásky.

            • Veľtrh podnikateľských talentov...

            • Je to celoslovenská súťaž študentských firiem, na ktorej sa tradične zúčastňujú aj naše študentské firmy. Toto podujatie sa koná pod záštitou a s podporou Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR.

              Činnosť študentských firiem už 29 rokov zabezpečuje nezisková organizácia Junior Achievement Slovensko je súčasťou svetovej Junior Achievement World, ktorá je už tretí rok nominovaná na Nobelovu cenu mieru za podporu podnikateľského vzdelávania študentov.

              Študentská firma SKILL ZONE, ktorá pôsobí našej škole, dosiahla výborné umiestnenie – striebornú medailu za 2. miesto v kategórii Marketingová prezentácia za marketingové kampane na sociálnej sieti Instagram, série vzdelávacích podcastov na Youtube a celkové zameranie svojej podnikateľskej činnosti – organizovanie e-sportov a súťaží.

              Všetky informácie a fotografie účastníkov a výhercov nájdete aj na: https://www.firma.jaslovensko.sk/veltrh/.  Druháci, ktorí mali možnosť vidieť veľtrh aj naživo – majú predstavu, čo môžu robiť na predmete Aplikovaná ekonómia, ktorý si môžu zvoliť pre budúci školský rok.

            • Aktivity v čase maturitných skúšok...

            • Kým sa naši štvrtáci "trápili" s  maturitnými otázkami, zadaniami a testami, ostatní študenti absolvovali kolotoč rôznych mimoškolských zamestnaní. Najprv si v piešťanskom kine Fontána pozreli dobrý film v anglickom znení s titulkami. Ďalší deň sa všetky druhé ročníky zúčastnili Veľtrhu podnikateľských firiem v Bratislave, aby podporili našu študentskú firmu v súťaži, ale aj aby zistili, čo ich o rok čaká. Ďalší pomohli v škole presťahovať archív, lyžiareň alebo nanosiť nové lavice do tried. Niektoré triedy absolvovali odborné exkurzie vo firme ONSEMI alebo návštevu Mestskej knižnice v Piešťanoch alebo dokonca  Západoslovenské múzeum v Trnave. Toto múzeum sa nachádza v budove kláštora klarisiek z 13. storočia a je jedno z najväčších a najrozsiahlejších múzeí na Slovensku. Žiaci 3.C triedy ho navštívili v rámci spoznávania nášho kraja, pričom mohli obdivovať mnohé exponáty z oblasti prírodných vied, histórie, etnológie a umenia.  Žiaci 1. a 2. ročníka absolvovali svoje účelové cvičenia a dievčatá z 3.B zase zbierali finančné príspevky ku Dňu narcisov. Plnohodnotne prežitý týždeň sa skončil v piatok  školským vyučovaním v školských laviciach. Viac foto bude na FB školy.

            • Maturita, maturita, maturita...

            • Celé to začína písomnými maturitnými skúškami v marci, pokračuje praktickou skúškou v apríli a vrcholí to v máji ústnou skúškou. Tento kolobeh sa opakuje na škole rok čo rok a neminie nikoho, kto chce úspešne ukončiť štúdium. Skúška dospelosti alebo nie? Maturitu môžeme vo všeobecnosti považovať za veľmi náročnú situáciu. Na druhej strane sa však vie študent na ňu včas a kvalitne pripraviť. Môže byť pre niektorých študentov istým míľnikom na „ceste k samostatnosti, zodpovednosti a dospelosti“, pre iných zasa nie. Viac foto bude na FB školy.

              Tak držíme palce nie len pri skúške, ale hlavne v ďalšom živote, milí maturanti !

               

            • Z každého rožku trošku...

            • Tím našej školy, víťaz okresného kola, sa umiestnil na krajskom kole Biblickej olympiády, ktorá sa uskutočnila v stredu 17. apríla na Arcibiskupskom úrade v Trnave, na treťom mieste.  Za túto reprezentáciu ďakujeme Lukášovi Drgoňovi z 3.C, Martine Miškechovej z 3.B a Stanislavovi Šintálovi zo 4.C.

              Zmiešaný tím chlapcov a dievčat vo volejbale obsadil na turnaji v okresnom kole 3. miestu. A to nájsť u nás na škole dievčatá je dosť ťažké a nájsť šikovné na šport je ešte ťažšie... Gratulujeme!