• Novinky

            • Stužkové slávnosti 2018

            • Tradíciu odovzdávania zelených stužiek založila na Slovensku Banská a lesnícka akadémie v Banskej Štiavnici v roku 1840. Študenti akadémie tak trochu závideli baníkom ich slávnosť šachtág a rozhodli sa založiť si vlastnú tradíciu. Na jeseň v poslednom roku vysokoškolského štúdia usporiadali posedenie s akademickým zborom. Profesor najdôležitejšieho lesníckeho predmetu každému z nich pripol na chlopňu saka zelenú vetvičku posvätenú dekanom. Po absolvovaní akadémie hádzali vetvičky za asistencie radných do ohňa. Ten symbolizoval iskru vedy, ktorú mali vysokoškoláci roznášať po celej Európe.

              V roku 1919 vznikla v Banskej Štiavnici stredná lesnícka škola. Jej študenti tradíciu vysokoškolákov prebrali. Od roku 1925 im na slávnosti robili spoločnosť aj priateľky, ale pod podmienkou, že svojmu gavalierovi vyšijú zelenú stužku s menom alebo názvom školy.

              Naši študenti zvládli svoju prvú skúšku a pripravili pekný a nezabudnuteľný večer svojim rodičom, učiteľom a priateľkám. Viac foto na FB školy.

            • Krajské kolo ZENIT

            • November je mesiac, kedy si merajú úspešní a šikovní študenti sily v školských a krajských kolách v súťaži ZENIT.Naši najlepší zo školského kola si zmerali sily s ostatnými v kategóriách  WebDeveloper, Grafik a v Elektronike  A tu sú výsledky krajského kola : 1. miesto Matej Černý kategória WebDeveloper,  1. miesto Matej Ondreička kategória Grafik ; 2. miesto Patrícia Pálková kategória Grafik, 1. miesto Andrej Ardon kategória Elektronika a 4. miesto Patrik Drahovský kategória WebDeveloper. Víťazi kraja postupujú na celoštátne kolo.

            • Týždenná študijná stáž v Rožnove pod Radhoštem

            • V novom školskom roku 2018/19 pokračuje spolupráca s rožnovskou SPŠIEŘ.  5 pracovných dní zažili vybraní študenti našej školy  aj pracovne aj spoločensky. Žiaci si na školení vytvorili z RPI3 stolný počítač s operačným systémom (OS) a učili sa ovládať rôzne  nadstavby cez vstupno-výstupný 40-pinový sokel. Programovali v Scratch-i a Python-e. popoludní spoznávanie mesta, bowling, návšteva miestnej firmy na výrobu sviečok ...Viac na FB školy.

              Partia našich študentov na stáži                                                                         Patrícia s "diamantovou sviečkou"

            • Olympiáda v nemeckom a anglickom jazyku

            • Nie sú len športové olympiády, ale súťaží sa  aj v ovládaní cudzieho jazyka. "Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človek".  Víťazom nemeckej olympiády v školskom sa stal Michal Schulz! Ďalšie poradie Martin Kováč a Timea Masrnová -  všetci z triedy 3.D. V angličtine bol najlepší Shakir Shakjiri 4.D, na druhom mieste skončil Kováč Ondrej 2.D a na treťom mieste Sebastián Miškev zo 4.B triedy.

              Najlepší v nemčine                                            A angličtinári. Víťaz v zelenom tričku

            • Prijímanie prvákov do "cechu študentského"

            • Imatrikulácia prvákov - udalosť veselá aj vážna, ale každoročne očakávaná. Každý študent si tým prešiel. Malé darčeky, imatrikulačná  listina, sľub vernosti, malé občerstvenie a na záver zábava. Vitajte prváci na pôde našej školy! Nech sa Vám tu páči a nech sa darí!  Viac na FB školy