• Novinky

            • Koľko rečí vieš....

            • Dňa 25. novembra 2022 sa konalo školské kolo Olympiády z nemeckého jazyka. Ovládať nemecký jazyk je v  našom európskom regióne dôležité - Rakúsko, Nemecko, Švajčiarsko.... A o tom sú presvedčení aj študenti, ktorí si vybrali ako voliteľný predmet nemecký jazyk. Súťažiaci si overili svoje vedomosti z tohto jazyka v gramatike, počúvaní, čítaní a hovorení. Zvíťazil Marek Ratzenbock z II.C triedy, druhé miesto získal Marek Rapavý z  tej istej triedy a na treťom mieste skončil Adrián Káčer z I.C triedy. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, výhercom (postupuje študent 1. a 2. miesta) gratulujeme a prajeme veľa zdaru v krajskom kole.

            • Olympiáda v anglickom jazyku

            • Naši najlepší angličtinári zmerali svoje sily a znalosti na školskom kole olympiády z anglického jazyka dňa 23.11.2022. Každý zo zúčastnených vynikal v niektorej z hodnotených oblastí. Všetci sa snažili o čo najlepší výkon.
              Po zhodnotení čiastkových výsledkov hodnotiacou komisiou v zložení Ing. T. Ciklaminiová a Mgr. I. Pavelková 1. miesto obsadil Dominik Svorad 4.C, 2. miesto obsadil Matej Kleiman 3.A, 3. miesto získal Tomáš Demian z 3. A. Do okresného kola postupuje Dominik Svorad.
              Gratulujeme všetkým zúčastneným a prajeme študujúcim AJ, aby sa stále zdokonaľovali.

            • Prvé číslo nášho časopisu "Školské dáta" je pokrstené...

            • Dobré sa chváli samo. Tým dobrým je nový školský časopis. Občasník, ktorý uzrel svetlo sveta pred pár dňami. Časopis s názvom "Školské dáta" má pestrý obsah, ktorý pripravila redakčná rada pod vedením šéfredaktorky Emmy Kohútovej. Jej kolegovia sú Alexandra Petrášová, Adrián Jurek, Patrik Orosz, Lukáš Pekarovič, Martina Miškechová, Tibor Kubovčík, Lukáš Zálešák, Adam Kollárik a Michaela Vavrová spolu s prispievateľmi Simonou Masárovou, Šimonom Lichancom, Martinom Ilavským, Nicolasom Péčim a pedagogičkami Ľubicou Ďurčekovou a Mariannou Hradečnou.  Na dvadsiatich stranách školského časopisu pripravili rozhovory, reportáže z exkurzií, novinky, predstavili projekty aj športové aktivity, profily nových učiteľov, zoznam krúžkov, zoznam jednotlivých tried a triednych učiteľov. Hneď v úvode časopisu vyzvali svojich spolužiakov, aby navrhli vianočnú pohľadnicu. Krstnými mamami sa stala dlhoročná pedagogička, nestorka slovenčiny a školských časopisov, Daša Chrásteková a redaktorka Piešťanského týždňa Viera Dusíková, bývalá študentka elektriny. Krstilo sa symbolicky – vylúpnutými klávesami z počítačovej klávesnice. "Krstné mamy"  popriali školskému časopisu a jeho autorom úspešný štart, ďalšie pokračovania, nech noviny robia s radosťou a veľkou chuťou,  vyzdvihli nielen obsah, ale aj grafickú úroveň časopisu.  Pripomenuli im slová M. Mikuša. „Robte to, čo milujete, potom to bude prínosné nielen pre vás, ale aj pre všetkých!“ 

            • Beseda s úspešným absolventom SPŠE

            • Poteší, keď otvoríme časopis FORBES a čítame o úspechoch našich absolventov. Je potrebné, aby naši terajší študenti vedeli, že škola je len odrazový mostík do skutočného profesionálneho života. Cesty k úspechu vedú cez tvrdú prácu, samovzdelávanie a odriekanie.  Tí úspešní sú väčšinou skromní. A  takým presne je aj  Mirko Mikuš -  marketingový riaditeľ spoločnosti ESET. Práve preto sme ho pozvali na besedu a dialóg so študentami. Slovenskú spoločnosť ESET poznajú pravdepodobne  všetci. Telocvičňa sa zaplnila a náš hosť sa s chlapcami aj dievčatami podelil o svoje spomienky z čias štúdia na SPŠE, pochválil sa úspechmi v národnom meradle stredoškolskej odbornej činnosti, ale prezradil im aj to, ako sa naučil anglicky. Miroslav Mikuš svoju prednášku zameral zároveň na históriu aj súčasnosť spoločnosti ESET, kde sa v jednotlivých rokoch jeho pracovný život prelínal a odvíjal od firemného rastu a expanzie do rôznych krajín sveta.  Zo začiatočníka, ktorý bol dobre pripravený na svoje povolanie, sa rokmi stal skúsený manažér, úspešný  riaditeľ spoločnosti, ktorá je top vo svete antivírovej ochrany počítačov. Študentov vyzval k aktivitám smerovaným k oblasti počítačovej „security.“ Aby boli pripravení. Na záver dal priestor aj študentom na ich otázky, v diskusii odpovedal na všetko, čo sa ho kto spýtal.