• Novinky

            • Vianočný školský volejbalový turnaj...

            • Nič nové pod priemyslováckym slnkom. Na našom tradičnom vianočnom volejbalovom turnaji zvíťazili papieroví favoriti, nasadená jednotka turnaja  - trieda 4. A. Víťazné družstvo tvorili títo chlapci : Dominik Majko, Matej Urban, Tibor Jendreas, Martin Ilavský, Samuel Korchan, Ľuboš Hanic a Nikolas Vančo.  Na ďalších miestach sa umiestnili triedy 2.D, 3.C a na štvrtom mieste skončila 4.B trieda. Turnaja sa zúčastnili úplne všetky triedy - 16.  Srdečne gratulujeme a odkazujeme prvákom, aby neboli smutní, že ich čas ešte len príde. Viac foto, tak ako je zvykom, na FB školy.

            • Prednáška a premiéra študentského televízneho vysielania

            • Bez učenia sa od odborníkov z praxe  to nejde. Preto na pôdu našej školy v piatok 15.decembra zavítal Mgr. art. Lukáš Šafář zo školy dizajnu v Bratislave. Je absolventom VŠMU a prednášal študentom odboru Multimédiá o filmovej  a audiovizuálnej tvorbe. Na škole mala neskôr premiéru vo vysielaní novovzniknutá študentská teĺevízia Droot. Práve vďaka našim učiteľom a odborníkom z praxe bolo možné naštartovať takúto akciu. Čiže máme nie len vlastný časopis, ale aj televízne vysielanie. Ak si chcete pozrieť prvotinu našich žiakov, nech sa páči odkaz:

              https://www.youtube.com/watch?v=GhcJagT5Zqo&t=27s

            • Najkrajšia vianočná pohľadnica...

            • Koniec roka, Vianoce, pozdravy a priania pokoja a šťastia... Doba sa zmenila a miesto klasických pohľadníc do poštových schránok k nám prídu pohľadnice elektronické. Potešia rovnako a hlavne, keď sú také krásne, ako vytvorili žiaci SPŠE. Víťazná pohľadnica putuje s podpisom riaditeľa školy všetkým našim partnerom,  sponzorom a ostatným školám.  Bolo ich veľmi veľa a vybrať tú víťaznú bolo nesmierne ťažké. Autorov troch víťazných návrhov odmenil riaditeľ školy. Najviac sa páčila pohľadnica, ktorú vytvoril Jakub Hudcovič z 1.B triedy,  na 2. mieste skončil návrh pohľadnice Jakuba Grosa z 2.C triedy a do tretice porota vybrala pohľadnicu Mateja Hudcoviča z 3.D triedy.  Vďaka za Vašu kreativitu a nápady.

            • Vedomosti, jazyková komunikácia, prednes...

            • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry sa konalo dňa 14.decembra 2023. Do súťaže sa zapojilo viac ako 40 študentov v dvoch kategóriách – A kategória (žiaci 3. a 4. ročníkov) a B kategória (žiaci 1. a 2. ročníkov).

              Olympiáda pozostávala z troch častí: online test, tvorba /transformácia vlastného textu/ a ústna časť bola tvorená samostatnou prípravou a prednesením rečníckeho prejavu na zadanú tému. Najlepší riešitelia online testu pokračovali v súťaži prípravou rečníckeho prejavu na tému: Október, mesiac úcty k starším. Prejavy, ktoré si žiaci pripravili, boli veľmi pestré, tvorivé a hodnotné. Žiaci svoje práce predniesli pred spolužiakmi a hodnotiacou komisiou, a tak si vyskúšali svoje prezentačné, jazykové ale i neverbálne  zručnosti.

              V A kategórií sa na prvom mieste umiestnil MICHAL ŠULKO (4.D), na druhom mieste NICOLAS PÉČI (3.A) a na treťom mieste KATARÍNA VALOVÁ (3.B).

              V B kategórií sa na prvom mieste umiestnil SEBASTÍÁN BAČKO (2.A), na druhom mieste FILIP SCHLIK (2.D) a na treťom mieste MATÚŠ HUŽOVIČ (2.C).

              Do krajského kola postupujú žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých miestach v oboch kategóriách.

              Ďakujeme za inšpiratívne texty, príjemnú atmosféru a všetkým zúčastneným za spoluprácu. Výherný prejav Michala si budete môcť prečítať v školskom časopise.

            • BEST IN ENGLISH...

            • Prvýkrát sa škola zapojila do medzinárodnej súťaže " BEST IN ENGLISH" v anglickom jazyku. Aj keď naši žiaci zvládnu maturitu z angličtiny takmer vždy nad priemer Slovenska, učitelia chceli vedieť, ako by sme dopadli v medzinárodnom porovnaní. Tento certifikát získala škola za účasť v súťaži. Umiestnili sme sa na 10. mieste z 35 škôl v našom odbore, na 57. mieste zo 104 škôl na Slovensku a na 353. mieste zo 702 škôl sveta.Súťaže sa zúčastnilo 24 343 študentov, 702 škôl z 34 krajín. Takže fajn, ale je čo zlepšovať. Uvidíme o rok