• Novinky

            • Súťaž mladých elektronikov...

            • Elektronika – akcia pre študentov 1. ročníka.

              Na našej škole vznikla súťaž mladých elektronikov – ZENIT.

              Pozývame študentov 1. ročníka, aby sa zapojili do školského kola súťaže ZENIT mladých elektronikov. Predmetom súťaže je postavenie stavebnice digitálneho teplomera. Stavebnicu + príslušnú dokumentáciu ku stavbe digitálneho teplomera dostanete zdarma od Ing. P. Žúbora, externého učiteľa elektro – vyučuje v pondelok od 12,10 do 15,30 v laboratóriu č. 119. Počet stavebníc pre študentov je obmedzený – 7.

               

            • Šport...

            • Počas roka sa uskutočňujú  okresné kolá v rôznych športových súťažiach medzi žiakmi stredných škôl. Ako sa darilo našim chlapcom v poslednom čase? Pod vedením učiteľov telesnej výchovy Mgr. Matúša Bránika a Mgr. Stanislava Pupíka chlapci vybojovali 1. miesto v badmintone, 2. miesto vo florbale a vo futsale. Víťazmi okresného kola v bedmintone sa stali Adam Bučko a Samuel Delič. O 2. miesto vo florbale sa pričinili : Babečka, Cabaj, Delič, Hudcovič, Jakubec, Jánoška, Lipka, Badáň, Majko, Oravec, Orosz, Pavlovič, Seidl a Trokan. Vo futsale nás reprezentovali: Babečka, Badáň, Bzdúšek, Gabriž, Hanesz, Labát, Mahrek, Majko, Priebracha a Szabo. Srdečná gratulácia, chlapci!

            • Hollého pamätník...

            • Naša škola žije aj poéziou a prózou, štvrtok 15.2. sme zorganizovali recitačnú súťaž Hollého pamätník 2024. Na chvíľu zastal čas a mohli sme vychutnávať krásu básnických obrazov, dramatických príbehov našich obľúbených hrdinov. Takýto zážitok nám sprostredkovalo 12 študentov a študentiek prvých až tretích ročníkov. A víťazi?V kategórii poézia:

              1. Lukáš Chalás 2.C
              2. Damián Pitek 2.C
              3. Simona Masárová 3.B

              V kategórii próza:

              1. Martin Oravec  1.D
              2. Michaela Vavrová  3.C

              Ďakujeme za precítenú recitáciu a gratulujeme víťazom!

            • "Jarné" upratovanie areálu, nová výzva..

            • Začalo to pár chlapcov z 1.C triedy, ktorí si dobrovoľne obliekli vetrovky a natiahli rukavice a ešte v januári vyzbierali a poupratovali okolie hlavného vchodu do školy. Pomyselný štafetový kolík prebrali chlapci z 2.Atriedy, ktorí pred školským plesom vyčistili za hodinku malé átrium.Tak nám napadlo vyhlásiť výzvu na dobrovoľné upratovanie areálu školy. Výzvu prijali ďalšie triedy a ďalší učitelia -1.B a 1.D. Pomaly zbierame popadané konáre, vyhrabávame lístie, ihličie a šišky, čistíme multifunkčné ihriská, zbierame odpadky... Náš areál je veľký a práce je na celý rok. Takže posielame výzvu ďalším triedam a internátu. Malé skupinky, lebo nám chýba náradie.

            • Návšteva župana TTSK...

            • V piatok 9. februára na školu prišla vzácna návšteva - predstavitelia Trnavského samosprávneho kraja, nášho zriaďovateľa, na čele s jeho županom Mgr. Jozefom Viskupičom. Vďaka projektu v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) do modernizácie školy  a vybavenie odborných učební bolo investovaných takmer 291-tísíc eur. Po dlhom čase sa konečne v strojárenských dielňach môžu využívať nové frézy, sústruhy, brúsky, spájkovacia a odsávacia stanica, laserová hlava, frézovací motor, vŕtacie pracovisko a ďalšie pomôcky.V rámci zabezpečenia telekomunikačných zariadení bolo dodané zariadenie na analýzu, LAN tester, protokolový analyzátor, systém pre zber dát a záznam dát, sieťový smerovač či digitálna IP pobočková ústredňa. Na ďalšie odborné pracovisko boli zakúpené elektrické zariadenia vrátane meracích prístrojov a trenažérov. Na škole bola zabezpečená bezbariérovosť prostredníctvom plošiny pre imobilných.