• Novinky

            • A prišiel aj Mikuláš....

            • Vianoce sa už neodmysliteľne blížia a na SPŠE na vianočnú atmosféru nezabúdame. Škola sa pomaly oblieka do vianočného šatu, triedy vyzdobené, stromčeky rozsvietené, srdcia plné štedrosti a krásnych akcií neúrekom. Školský parlament tento rok zorganizoval príjemný vstup do predvianočného času. Prišiel Mikuláš, anjel, ale i čert! Rozdali pochvaly, dobrú náladu, samozrejme sladkosti a dokonca čert ani nemusel nikoho so sebou zobrať. Členom parlamentu chceme veľmi pekne poďakovať, bol to veľmi pekný i keď náročný deň. Nie je jednoduché navštíviť všetky triedy, učiteľov aj nepedagogických zamestnancov. No urobili ste nám radosť! Viac foto na FB školy.

            • SPŠE je otvorená dobročinnosti...

            • Po úspešnej vianočnej výzve „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“ a zbierke potravín v obchodnom dome TESCO sa pre nás charitatívny rok ešte neskončil.

              Školský parlament SPŠE vyhlásil zbierku tých, ktorí si o pomoc nevedia sami požiadať - Útulok Piešťany. Do zbierky  sa zapojila takmer celá škola. Žiaci doniesli množstvo materiálneho zabezpečenia pre útulok – krmivo, pelechy, deky, hračky, misky... a vyzbierali úžasnú sumu 300€. So želaním pokojných Vianoc sme ich odovzdali pani riaditeľke útulku, ktorú naša návšteva veľmi potešila.  Sme radi, že žiaci, nielen v tomto predvianočnom čase, sú ochotní pomáhať, pestujú si dobročinné návyky a veríme, že aj posúvajú posolstvo ďalej. 

              Takýto mail dnes potešil vedenie školy od predsedníčky RC Slobody zvierat...

              „Dnešné nádherné prekvapenie od študentov zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej z Piešťan, ktorí urobili pre náš útulok materiálnu a finančnú zbierku pod vedením pani Mgr. Petry Macháčovej. Z celého srdca veľmi ďakujeme všetkým, ktorí na zbierku prispeli. Skoro denne sa presviedčame, že mladá generácia nie je ľahostajná k osudom tých najzraniteľnejších a snažia sa pomôcť, aj vtedy,keď sú zlé časy. Zaslúžia si samé jednotky. Prajeme všetkým pedagógom a študentom šťastné a pokojné nastávajúce vianočné sviatky a krásne prázdniny!“

              Vedenie školy sa pripája k poďakovaniu.

            • Technika v spojení s vianočnou Viedňou

            • Takto popísal exkurziu do Viedne Matúš Kohút z 2.D triedy...

              "Dňa 6.decembra som sa zúčastnil exkurzie do Viedne. Už počas cesty sme si pustili vianočné nemecké koledy, aby sme sa dostali do vianočnej nálady. A čo sme jedli? No samozrejme tradičné rakúske vianočné pečivo štólu. Keď sme dorazili do Viedne, ako prvé sme navštívili technické múzeum. Videli sme všetko od starých lokomotív až po televízne štúdiá. Bolo to ako v technologickom raji. Je fascinujúce vidieť, ako sme sa posunuli vo vývoji technológií. Potom sme sa presunuli na vianočné trhy. Prechádzali sme nádherne vyzdobenými námestiami a okolo slávneho Dómu svätého Štefana. Vzduch bol plný vône jedla a vianočnej atmosféry. Bolo to kúzelné.

              A na záver, keď sme sa vracali domov, pani profesorka nám v autobuse pustila video o kultúre Viedne. Bolo to skvelé, ako sme sa dozvedeli viac o histórii a tradíciách tohto nádherného mesta". Viac foto na FB školy...

            • Stužkové slávnosti...

            • Zelená stužka ako symbol mladosti a nádeje, zapečatené triedne knihy, dvere tried, tablá a samotný večierok v kruhu spolužiakov, učiteľov a rodičov – stužková! Stužkové slávnosti patria u nás medzi novšie študentské tradície, lebo rozvoj slovenských gymnázií a stredných škôl sa začal až po vzniku Československej republiky roku 1918. Túto tradíciu dodržali všetky triedy našich maturitných ročníkov – trieda 4.A odbor IST triednej učiteľky Mgr. Mirky Benkovej, trieda 4.B odbor MUM triedneho učiteľa Ing.Miroslava Dusíka, trieda 4.C odbor ELE triedneho učiteľa Ing. Petra Burana a trieda 4.D odbor ELE  triedneho učiteľa Mgr. Milana Mareka.

              Rozdiel medzi školou a životom?  V škole vám dajú lekciu a potom dajú test. Život vám dá test a z toho si odnesiete lekciu.“ – Tom Bodett.

              Nech všetkým maturantom dobre dopadne  maturitná skúška a potom aj „test života!“

            • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok...

            • Po prvom úspešnom roku so zbierkou pod názvom „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“ sa naša škola do tejto akcie zapojila znova. Tento rok  sa vyzbieralo až 97 krabičiek, čo je takmer dvakrát viac ako vlani. Všetkým zapojeným žiakom a rodičom ďakujeme a veríme, že si odnášate dobrý pocit. Krabičky putujú do domovov pre seniorov  v piešťanskom okrese. Aspoň čiastočne sme im takto spravili o čosi krajšie Vianoce. Ešte raz všetkým ĎAKUJEME!