• Novinky

            • Víťazstvo SPŠE v okresnom kole v basketbale...

            • Najlepšie družstvo chlapcov v basketbale pre tento rok v okrese Piešťany má naša škola. Presvedčili sme sa o tom 29.februára 2024, keď naši chlapci pod vedením Mgr. Matúša Bránika, porazili všetky tímy stredných škôl a získali prvenstvo v okresnom kole. O tento úspech a postup na Župnú olympiádu sa zaslúžili :Delič Samo, Dvorák David, Fedák Patrik, Jedlička Adam, Lajčiak Kristián, Lopašovský Peter, Pavlík Dominik, Péči Nikolas, Slávik Matej, Slezák Stano a Šintál Stano. Gratulujerme a držíme palce!

            • ITAPA AI & Robotics 2024

            • Keď sme po oslovení organizátora podujatia „ITAPA AI & Robotics 2024“ dostali prísľub bezplatného vstupu na technologickú konferenciu, obratom sme svoju účasť potvrdili. Veď kto by sa nechcel dozvedieť viac o fenoméne artificial intelligence(AI)?

              12.3. 2024 sa žiaci druhého a tretieho ročníka SPŠE v Piešťanoch z odboru IDT zúčastnili tejto konferencie, ktorá sa konala v Bratislave v priestoroch Zimnej jazdiarne. Strojové učenie a umelá inteligencia(AI) patria medzi najrýchlejšie rastúce odvetvia. AI, s ktorou sa stretávame čoraz častejšie sa stáva novodobým pracovným nástrojom, ktorý nám otvára nové „okno príležitostí“ a postupne preniká do všetkých oblastí ľudskej činnosti.

              Popri nespornému potenciálu, ktorým AI disponuje, prináša aj množstvo nezodpovedaných otázok akými sú etika, bezpečnosť, súkromie, vplyv na priemyselné odvetvia, ekonomiku i samotnú spoločnosť... Zodpovedanie týchto otázok a možnosti využitia AI boli hlavnou témou konferencie. V jednotlivých paneloch vystúpili viacerí prednášajúci, ktorí otvorili množstvo zaujímavých tém a zodpovedali otázky ako: „Ku čomu je možné AI využiť? Ako bude regulovaná? Ako ovplyvní pracovný trh? Aký bude jej celkový dopad na spoločnosť?“

              Návštevu konferencie hodnotíme veľmi pozitívne. Žiaci si z konferencie odniesli množstvo informácií a získali aktuálny pohľad na danú problematiku i jej budúce smerovanie. Chceme sa touto cestou tiež poďakovať organizátorom za srdečné privítanie a umožnenie účasti na tomto podujatí.

            • Školská prehliadka vlastných projektov...


            • V stredu 28. februára 2024 prebehla školská prehliadka vlastných projektov. Najlepšie projekty boli vybrané do krajskej prehliadky SOČ. Práce týchto študentov budú reprezentovať našu školu:
              4. A trieda: M. Siblík, T. Jendreas, M. Urban, T. Demián, N. Janček, M. Kleiman,
              4.B trieda : E. Kohútová, A. Janiga, D. Pavlík, V. Jurčová, A. Jurek, R. Fulier,
              4.C trieda : A. Jedlička, M. Šulko.

              Viac foto na FB školy...

            • Miestnosť bez kníh je ako telo bez duše ...

            • Knihy sú zdrojom poznania a múdrosti, obklopujú nás všade naokolo, s Cicerovou myšlienkou sa stotožňujeme. Na našej škole sme vyhlásili druhý ročník školskej súťaže Navrhni bibliobox. Žiaci pripravovali krabice s témou knihy rôznymi technikami.
              Najpútavejšie krabice pripravili: 

              1. miesto Michaela Pantlová, 2. miesto Sebastian Klein a Patrik Fedák, 3. miesto Samuel Lacika.
              Do krabíc sa budú ukladať knihy počas marcovej knižnej burzy.

              Pri príležitosti Týždňa slovenských knižníc Mestská knižnica mesta Piešťany od 4.3. do 8.3. 2024 poskytuje zdarma pre nových členov ročné členstvo a pre súčasných čitateľov predĺženie čitateľského preukazu, ktorým bude v marci končiť platnosť.

              V spolupráci s Mestskou knižnicou mesta Piešťany sa žiaci prvého a druhého ročníka – odbor Multimédiá zúčastnili vernisáže obrazov, na ktorých boli zobrazené literárne diela vo forme komiksu. Žiakov upútala rôznorodosť zobrazenia klasických dramatických diel: Antigona a Rómeo a Júlia. 
               

            • Exkurzia...

            • Študenti odboru multimédiá prvého a druhého ročníka sa v utorok 27.2. 2024 zúčastnili zaujímavej exkurzie do TV Markíza, Fun rádia a grafického Alien štúdia. Naživo si vyskúšali prácu za kamerou, moderovanie, prácu v rádiu či hranie virtuálnych hier. Každý si prišiel na svoje. Exkurzia bola zároveň veľkou motiváciou pre všetkých budúcich kameramanov, režisérov, moderátorov či animátorov. Čo k tomu dodať. Kiežby by bolo takých exkurzií viac!