• Novinky

            • Za literatúrou na Oravu...

            • Žiaci druhého ročníka školský rok zahájili literárno-poznávacou exkurziou o autoroch z obdobia realizmu. Najskôr sa zastavili v Jasenovej, v rodisku Martina Kukučína,  kde sa dozvedeli veľmi  zaujímavé informácie nielen ako o spisovateľovi, ale i o uznávanom lekárovi.

              Druhým miestom boli Leštiny, ktoré sa pýšia artikulárnym evanjelickým kostolom, do ktorého chodieval Pavol Országh Hviezdoslav. Doteraz kostolík zdobí lavica s erbom rodiny Országhovej. Opis tohto čarovného miesta je prítomný vo veľkolepom diele Hájniková žena.

              V Dolnom Kubíne žiaci načerpali zaujímavé informácie o Hviezdoslavovi. Najviac ich očarila vedomosť, ktorú sa v učebnici nedočítajú, že bol vášnivý rybár a fajčiar. Putovanie po Orave študenti ukončili splavom na plti okolo Oravského hradu. Splav nám spríjemnili pltníci výkladom o výnimočnosti tohto kraja a histórii pltníctva. Navštívením týchto miest autentickým spôsobom prebehlo opakovanie učiva z prvého ročníka.

              Veríme, že exkurzia zanechala u našich študentov neopakovateľný zážitok. Viac foto na FB školy.

            • Úvod do nového školského roka...

            • Za krásneho slnečného septembrového počasia sa na Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej začal nový školský rok. Opäť je nás o niekoľko desiatok viac, pribudli žiaci, ale aj noví učitelia. Tak len vykročiť tou správnou nohou, s dobrou náladou a jasnou mysľou do ďalších dní tohto školského roka...