• Novinky

            • Exkurzia...

            • Študenti odboru multimédiá prvého a druhého ročníka sa v utorok 27.2. 2024 zúčastnili zaujímavej exkurzie do TV Markíza, Fun rádia a grafického Alien štúdia. Naživo si vyskúšali prácu za kamerou, moderovanie, prácu v rádiu či hranie virtuálnych hier. Každý si prišiel na svoje. Exkurzia bola zároveň veľkou motiváciou pre všetkých budúcich kameramanov, režisérov, moderátorov či animátorov. Čo k tomu dodať. Kiežby by bolo takých exkurzií viac!

            • Darujte Vašim deťom 2% z dane...

            • Vážení rodičia, zamestnanci a priatelia školy!

              Zákon Vám umožňuje darovať 2% zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2% pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%! 

              Práve v tomto období je tá možnosť.  Zajtra prinesú Vaše deti domov Vyhlásenie o poukázaní  podielu zaplatenej dane z príjmu. Možno to doma ani nepovedia a preto sa obraciame na Vás aj touto cestou. Nie je to ťažké, len Vás to bude stáť trochu času. Škole to pomôže zlepšiť vybavenie tried, financovať exkurzie, rôzne študentské akcie...  Presný postup nájdete na webovej stránke školy v zelenej lište - O škole - Rôzne - 2%. Za ochotu a Vašu spoluprácu  vopred ďakujeme!

            • Workshop KREATON...

            • 19. februára 2024 sa naši študenti  zúčastnili  na zaujímavom  súťažnom workshope tvorivosti - KREATON. Na tomto  podujatí bolo 60 nadšených slovenských a ukrajinských žiakov zo stredných škôl a 8. a 9. ročníka základných škôl. Úlohou 6-členných zmiešaných tímov bolo zapojiť svoju tvorivosť a za celý tím vytvoriť prototyp hračky. Každý tím tiež vytvoril marketingový plagát na propagáciu svojho výrobku a pripravil kalkuláciu výdavkov. Za našu školu sa zúčastnili Mykyta Vavryk z 1.A, Vasyl Bokshan a Pavol Kadlečík z 1.B a Oliver Horniak z 3.A.  Oliver Horniak a Vavryk Mykyta boli súčasťou tímu, ktorý sa umiestnil na 2. mieste a získali finančné ceny.

              Toto podujatie bolo súčasťou projektu UPLIFT Youth s veľkou podporou UNICEF Europe & Central Asia.

            • Theatre Britain uvádza: 1984 napísal George Orwell...

            • V pondelok 19.februára 2024 mali žiaci 3.C a časť 2.C triedy možnosť zúčastniť sa výnimočného divadelného predstavenia v Bratislave v podaní britskej divadelnej skupiny TNT Theatre Britain, ktorá účinkuje po celom svete. Román 1984 patrí medzí najvýznamnejšie anglické literárne diela 20. storočia, v ktorom autor George Orwell predpovedá stav spoločnosti. Žiaci mali možnosť overiť si svoje zručnosti v anglickom jazyku a zároveň zažiť jedinečné kultúrne podujatie.

              https://www.english-theatre.cz/1984.html

            • Máme ,,striebro" na olympiáde...

            • Marek Ratzenböck z triedy 2.C na Krajskom kole olympiády v nemeckom jazyku v Trnave obsadil krásne druhé miesto v kategórií 2.D. Náš ,,multilingvista" porazil súperov v päťboji, ktorý zahŕňal: gramatiku, počúvanie, čítanie s porozumením, vizuálny podnet a rozprávanie. Komisia ocenila Marekovu komunikačnú zručnosť a pohotovosť v jazyku. Gratulujeme!!!