• Novinky

            • Záhrada vo fľaši...

            • Počas prijímacích pohovorov študenti tried I.A a I.C pracovali na projekte Záhrada vo fľaši.
              Projekt je súčasťou finančného vzdelávania FinQ. Úlohou bolo nielen vytvoriť produkt vo forme aranžmánu v nádobe, ale aj stanoviť náklady na výrobu, určiť predajnú cenu a vypracovať plán stratégie predaja a propagácie. Okrem toho študenti spoznávali aj flóru školského areálu. Za minimálne náklady dokázali vytvoriť s pomocou ich fantázie veľmi pekné dekorácie. Ako nádoby poslúžili obyčajné sklenené poháre alebo kryt lampy. No, povedzte, nie sú šikovní?

            • Treba vidieť, zažiť a vyskúšať...

            • Energoland je informačné centrum o energii a výrobe elektriny, ktoré otvorili Slovenské elektrárne  v roku 2014 v Mochovciach pri atómovej elektrárni.  A práve toto centrum mali možnosť navštíviť študenti našej školy. Nachádza sa  tu viac ako tridsať objektov, aplikácií a interaktívnych expozícií, ktoré ponúkajú informácie o energii, o výrobe elektriny, o globálnom otepľovaní, o uhlíkovej záťaži,  o energetickom mixe, dispečingu elektrickej siete alebo o žiarení okolo nás. Zaujímavosťou je 3D kino s vlastným filmom Odysea energie, model bezemisnej motorky, interaktívna LED podlaha alebo termálne zrkadlo. Energoland má svoju virtuálnu sprievodkyňu. Je ňou Gaia – v gréckej mytológii pramatka Zeme. Študenti si mohli utvoriť svoj vlastný názor na výrobu elektriny a jej zdroje. Nebolo to len o jadrovej energetike, ale priblížilo nám to  poznatky aj o ďalších zdrojoch: vode, Slnku, vetre, geotermálnej energii či fosílnych palivách. Viac foto na FB školy.

            • 3D modelovanie v programe SOLIDWORKS...


            • Vo štvrtok 10. mája 2024 sa Andrej Nagy z 1. A triedy zúčastnil súťaže „ 3D modelovanie v SOLIDWORKS“, ktorú každoročne vypisuje firma Schier Technik z Trenčína pre študentov stredných odborných škôl, kde sa tento program vyučuje. U nás na škole tento program nepoužívame, ale Andrej sa venuje kresleniu v programe sám vo voľnom čase na študentskej licencii. Zo 60 súťažiacich zo stredných škôl z celého Slovenska sa umiestnil na vynikajúcom 16. mieste. Gratulujeme a veríme, že aj v nasledujúcom roku vyskúša túto možnosť.

            • „Chceme vykročiť a nespadnúť..."

            • „Chceme vykročiť a nespadnúť, chceme žiť a nestarnúť, chceme ísť a milovať, my veľmi chceme. Tak daj nám život šancu a my ťa nesklameme.“ 

              Je 10. máj 2024 a v škole je malá slávnosť. Zo školských lavíc vyprevádzame našich maturantov. Ešte týždeň učenia, potom jeden skúšobný maturitný deň a štúdium na strednej škole bude pre nich minulosťou. Pred hlavným vchodom sa zišli všetci pedagógovia a žiaci ostatných ročníkov.  Z úst pána riaditeľa zazneli povzbudivé slová, odznelo poďakovanie žiakov učiteľom a vedenie školy ocenilo šikovných študentov Krásne a milé slová, trochu nostalgie, spomienok, ale aj odhodlania, nádeje a vďaky, osobné poďakovania a malé kvetinové darčeky. Potom už len potlesk a vykročenie tou správnou nohou. Prajeme šťastnú ruku, milí maturanti!

              Viac foto na FB školy

            • Župná olympiáda stredoškolákov

            • Na 16. ročník Župnej olympiády stredoškolákov, ktorú vyhlásil  Trnavský samosprávny kraj, sa prebojovali víťazi okresných kôl v jednotlivých športoch. Naša škola mala tento rok zastúpenie v štyroch športoch : vo futsale, v basketbale, v bedmintone a v silovom päťboji. Najviac sa darilo chlapcom  Adamovi Bučkovi a Samovi Deličovi v bedmintone, ktorí vybojovali po tesnej prehre vo finále 1:2 druhé miesto. Striebornú pozíciu získala aj štvorica chlapcov Timotej Balák, Juraj Sokol, Michal Žažo a Sebastián Seidl v silovom päťboji, hoci súťaže sa zúčastnili školy aj z iného kraja ako z nášho. Dokonca Timo Balák získal najviac bodov a bol najlepší zo všetkých súťažiacich. Nakoniec sa podarilo získať ešte dve štvrté miesta vo futsale / Babečka, Badáň, Bzdušek, Gabriž, Hanesz, Labát, Mahrek,  Majko, Priebracha  a Szabo/ a v basketbale chlapcov / Delič, Dvorák, Fedák, Lajčiak, Lopašovský, Pavlík, Péči, Slávik, Slezák a Šintál/.

              Všetkým gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Viac foto bude na FB školy.