• Novinky

            • Vianočná výzdoba tried...

            • Nie len vestibul, internát, školská jedáleň a chodby školy boli vianočne vyzdobené, ale aj samotné triedy. Niektoré nádherne, niektoré vôbec, niektoré s pomocou triednych učiteliek...Vybrať tú najkrajšiu výzdobu triedy bolo ťažké. Riaditeľ školy rozhodol, že na budúci rok bude musieť prideliť 3 ceny. Tento rok zvíťazila trieda 2.A Odbor IST s ohľadom na veľkosť triedy, nápad a vlastnú výrobu. Témou v triede bola tradičná slovenská dedinka so stromčekom, štedrovečerným stolom s orieškami, medovníkmi, sušeným ovocím...Okno zdobil svetelný záves a dvere vetvičky z borovice a smreka, voňal vianočný čaj a na laviciach prinesené drobné vianočné pečivo. Každý, kto vstúpil do triedy, musel zazvoniť na vyrobenom elektrickom zvončeku. Na záver roka dobre padla 1,5 kg pizza ako odmena za 1. miesto. Tak teda - šťastné, pokojné a hlavne zdravé Vianoce!

            • Vianočný školský volejbalový turnaj...

            • Nič nové pod priemyslováckym slnkom. Na našom tradičnom vianočnom volejbalovom turnaji zvíťazili papieroví favoriti, nasadená jednotka turnaja  - trieda 4. A. Víťazné družstvo tvorili títo chlapci : Dominik Majko, Matej Urban, Tibor Jendreas, Martin Ilavský, Samuel Korchan, Ľuboš Hanic a Nikolas Vančo.  Na ďalších miestach sa umiestnili triedy 2.D, 3.C a na štvrtom mieste skončila 4.B trieda. Turnaja sa zúčastnili úplne všetky triedy - 16.  Srdečne gratulujeme a odkazujeme prvákom, aby neboli smutní, že ich čas ešte len príde. Viac foto, tak ako je zvykom, na FB školy.

            • Prednáška a premiéra študentského televízneho vysielania

            • Bez učenia sa od odborníkov z praxe  to nejde. Preto na pôdu našej školy v piatok 15.decembra zavítal Mgr. art. Lukáš Šafář zo školy dizajnu v Bratislave. Je absolventom VŠMU a prednášal študentom odboru Multimédiá o filmovej  a audiovizuálnej tvorbe. Na škole mala neskôr premiéru vo vysielaní novovzniknutá študentská teĺevízia Droot. Práve vďaka našim učiteľom a odborníkom z praxe bolo možné naštartovať takúto akciu. Čiže máme nie len vlastný časopis, ale aj televízne vysielanie. Ak si chcete pozrieť prvotinu našich žiakov, nech sa páči odkaz:

              https://www.youtube.com/watch?v=GhcJagT5Zqo&t=27s

            • Najkrajšia vianočná pohľadnica...

            • Koniec roka, Vianoce, pozdravy a priania pokoja a šťastia... Doba sa zmenila a miesto klasických pohľadníc do poštových schránok k nám prídu pohľadnice elektronické. Potešia rovnako a hlavne, keď sú také krásne, ako vytvorili žiaci SPŠE. Víťazná pohľadnica putuje s podpisom riaditeľa školy všetkým našim partnerom,  sponzorom a ostatným školám.  Bolo ich veľmi veľa a vybrať tú víťaznú bolo nesmierne ťažké. Autorov troch víťazných návrhov odmenil riaditeľ školy. Najviac sa páčila pohľadnica, ktorú vytvoril Jakub Hudcovič z 1.B triedy,  na 2. mieste skončil návrh pohľadnice Jakuba Grosa z 2.C triedy a do tretice porota vybrala pohľadnicu Mateja Hudcoviča z 3.D triedy.  Vďaka za Vašu kreativitu a nápady.