• Novinky

            • Šport na konci roka...

            • Koniec kalendárneho roka so sebou prináša mnoho príležitostí zašportovať si,  zúčastniť sa školských športových turnajov, reprezentovať školu v okresných kolách. Práve preto sa pri príležitosti Dňa študentstva zorganizoval na škole školský stolnotenisový turnaj o majstra školy za účasti takmer tridsiatich prihlásených a o možnosť reprezentovať školu na okresnom kole. Prekvapenie sa nekonalo a zvíťazil minuloročný víťaz Adam Lhotský z 3.C triedy, ďalej medzi najlepšími skončili Marek Hoffmann, Samo Daňhel a Adrián Káčer. Táto štvorica našu školu reprezentovala v okresnom kole a vybojovala 3. miesto.

              Na hotelovej akadémii v Piešťanoch sa organizoval pri tej istej príležitosti basketbalový turnaj. Naši chlapci si s chuťou zahrali a vybojovali 1. miesto, aj keď sme nemali v zostave 1 dievča ako „prikazovali“ propozície. O nič nešlo, bola to dobrá príprava na okresné kolo.

              No a do tretice šach, jedna zo siedmych rytierskych cností stredoveku. Víťaz školského kola Marek Rapavý potvrdil svoje umenie v okresnom kole  a z druhého miesta postúpil do krajského kola. V ňom obsadil 7. miesto – bol najlepší z okresu Piešťany. Viac foto určite bude na FB školy.

              Všetkým, ktorí reprezentovali seba, školu, mesto a okres Piešťany gratulujeme a ďakujeme!

            • Beseda s Václavom Šlajchom

            • V spolupráci s Mestskou knižnicou mesta Piešťany naša škola zorganizovala besedu s českým vysokoškolským pedagógom, ilustrátorom a  autorom komiksov Václavom Šlajchom. Besedu viedla slovenská režisérka, dramaturgička a autorka Adriana Totiková.

              Václav Šlajch vydal komiksový román o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi ako o mužovi mnohých tvárí. Je to príbeh o maskách, ktoré nosíme a o (ne)možnosti jeden druhého skutočne poznať.Český ilustrátor našim žiakom priblížil, ako začal s kreslením komiksov, zdieľal svoje skúsenosti s tvorbou komiksovej knihy a sprostredkoval svoje skúsenosti s presadením vysokoškolských študentov na Fakulte umenia L. Sutnara na Západočeskej univerzite v Plzni.Jeho vášeň a nadšenie pre ilustráciu boli pútavé a nákazlivé. Žiaci sa tešili z priameho sprostredkovania zaujímavých informácií, o ktorých sa nikde nedočítajú.

               

            • Týždeň vedy a techniky

            • Týždeň vedy a techniky je celoslovenské podujatie, do ktorého sa každý rok zapája aj Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave formou prednášok, diskusií a workshopov. Tento rok mali možnosť navštíviť podujatie aj žiaci 4.B. triedy. V pondelok 6.11.2023 sa zúčastnili diskusie na tému "Prečo neveríme médiám?" so šéfredaktorom Denníka N Matúšom Kostolným a šéfredaktorom portálu aktuality.sk Petrom Bárdym. O práci influencerky, a o tom, ako priebehajú spolupráce na Instagrame porozprávala Klaudia Rusnáková, známa ako Helloklaudi v prednáške s názvom "Ako sa môže influencer postaviť k spolupráci so značkami". Touto cestou ďakujeme aj FMK UCM v Trnave, že nám ako strednej škole umožnili návštevu tejto skvelej vysokoškolskej akcie.

            • Centrum Pomoci Človeku

            • Takýto odkaz sme dostali ako poďakovanie za našich žiakov. Sme na nich hrdí a pyšní, ale toto nie je jediná dobrovoľnícka akcia, ktorou naši žiaci pomáhajú. Je ich viac a hlavne teraz vo vianočnom období sú vzájomná pomoc a dobrý skutok  dôležité.

              "Sú mladí, krásni a plní energie. Viete o kom píšeme? Píšeme o študentoch zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej a z Gymnázia Pierra de Coubertina, ktorí nám ochotne pomohli pri zbierke potravín a hygienických potrieb. Snažili sa osloviť zákazníkov s prosbou, aby prispeli do zbierky pre ľudí, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácií. Ich odhodlanie, ochota a najmä milé slovo presvedčilo nejedného kupujúceho v Tescu, aby urobil dobrý skutok a pomohol tým, ktorí to potrebujú. Boli ste skvelí a aj touto cestou Vám chceme poďakovať! Tešíme sa, kedy sa opäť stretneme pri ďalšom akte lásky pre ľudí v núdzi".

            • BEST IN ENGLISH NA SPŠE PIEŠŤANY...

            • Naša škola sa prvýkrát zapojila do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku Best in English pre pokročilých. Best in English je celosvetová súťaž, ktorej sa zúčastňujú študenti z 34 krajín. Na našej škole sa prihlásilo 44 žiakov. Najlepšie výsledky dosiahli: Vančo Adam 3.A, Janiska Maxim 4.B, Chudý Miroslav 3.C, Pavol Hunka 4.A a Dávid Dvorák z 3.C. Účasť v súťaži je veľmi dobrá skúsenosť a motivácia pred maturitami. Každý účastník zároveň dostane certifikát s výsledkom.Gratulujeme a prajeme veľa energie pri ďalšom zdokonaľovaní v cudzích jazykoch.