• Novinky

            • Pescanrobot - robotická súťaž

            • Na pôde Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch sa konal ďalší ročník robotickej súťaže s názvom Pescanrobot. Prax ukazuje, že dobrých  robotikov je málo a ich uplatnenie v praxi je veľmi dobré. Súťažilo sa v piatich kategóriách - Autonomná formula, nočná hliadka max17, nočná hliadka min18, slalom, voľná jazda. Viac foto na FB školy

            • Mladý záchranár 2022

            •  2.ročník súťaže v poskytovaní prvej pomoci Mladý záchranár trnavskej župy sa konal koncom júna.Táto súťaž bola určená bola pre študentov stredných odborných škôl a gymnázií, s výnimkou stredných zdravotníckych škôl. Viac ako 140 mladých záchranárov z 24 škôl absolvovalo náročné úlohy na ôsmich stanovištiach v Trnave. Pripravené boli simulované zlomeniny, infarkt, epileptický záchvat aj dopravná nehoda. Našu školu reprezentovali chlapci druhých ročníkov : Samuel Delič, Boris Trnka, Matúš Vatrt, Martin Boháč a Dominik Pavlík. Nepoznáme celkové poradie, ale vieme, že to stálo za to, hoci to bol ťažký a únavný deň.

            • Študenti sa učia v teréne

            • Radšej vidieť na vlastné oči a počuť odborníkov, možno budúcich zamestnávateľov. Opäť študenti odboru multimédiá na odbornej exkurzii v našich dostupných masmédiách.

            • Exkurzia v Žiline

            • Koniec školského roka a s odbornými exkurziami a výletmi akoby sa vrece roztrhlo... a to je dobre. Študenti 3.A triedy navštívili  vojenskú základňu 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Prezreli si Sieň cti a slávy, rôzne zbrane starej éry, dozvedeli sa o aktivitách a práci jednotky a jej technickom vybavení. Predviedli im  krátkovlnné a dlhovlnné vysielačky, satelitný vysielač, časti výzbroje jednotky.Hovorili o potrebe sieťových technológií v armáde. Sami žiaci si skúsili, aké je to volať cez vysielačku. Ďalej mali možnosť  ohmatať si zbrane, vesty a rôzne ľahko obrnené vozidlá. Pri odchode si prezreli  výcvikový areál a prekážkové dráhy. Videli  budúcich adeptov pri náročných výberových testoch zdatnosti. Nemohli  fotiť všetko, iba to, čo bolo povolené.
              Sprievodcovia zdôraznili potrebu vzdelania a znalosti jazykov, lebo záujem o šikovných a vzdelných ľudí, odborníkov na počítačové siete, elektrotechniku, programovanie, moderné technológie je veľký. Nielen vzdelaných, ale aj fyzicky zdatných.
              Študent z 3.A, ktorý rozmýšľa nad vstupom do armády, povedal: „Keby som mal vstúpiť do vojenskej jednotky na Slovensku, bol by to  5. pluk špeciálneho určenia.“ Viac foto bude na FB školy.

            • Návšteva filmárskej školy V Zlíne

            • Naši druháci odbor Multimédiá, ktorí sú priekopníkmi  tohto odboru na SPŠE, boli v rámci spolupráce, pozorovania a učenia sa na návšteve filmárskej školy Creative Hill College  v Zlíne. Táto škola má dlhodobú tradíciu a buduje sa už niekoľko rokov. Podmienky v Zlíne  a u nás sú zatiaľ neporovnateľné, ale naši študenti sú veľmi šikovní a tvoria krásne veci. Ponúkame krátku verziu z tejto návštevy. Koho by téma zaujala, nech si pozrie dlhšiu verziu  videa. 

              https://youtu.be/rIiXQaZPsm0