• Novinky

            • Deň detí na SPŠE

            • Deň plný zábavy, rôznych aktivít, súťaží a prekvapení pre svoje deti a vnúčatá pripravili organizátori.  Počasie prialo a deti mohli  využiť dva skákacie hrady, vyskúšať si lukostreľbu, rôzne triafacie aktivity, všetky nové športoviská školy alebo dokonca jazdu vo fúriku s rodičmi. Vo vestibule školy sa hral stolný tenis, stolný futbal. Pre deti bol pripravený tvorivý kútik, kde sa maľovalo, kreslilo, strihalo.... Všetkým deťom priniesol balíčky, diplomy a krásne voskové srdiečka zajo Majo - maskot Dňa detí na priemyslovke. Možno najviac chutil v teplom počasí výborný nanuk. Viac foto bude na FB školy

            • Opakovanie učiva formou grafického románu

            • Farby, obrázky, krátky text a symboly boli súčasťou priblíženia dramatického textu pútavou a zrozumiteľnou formou pre našich žiakov na hodinách literatúry.

              V spolupráci s Mestskou knižnicou mesta Piešťany sme mohli nazrieť do diela, ktoré vzniklo na základe medzinárodného projektu Klasika v grafickom románe. Študenti ŠUP J. Vydru v Bratislave spracovali komiksovou formou časti divadelnej hry Antigona.

              Sme radi, že sme sa zoznámili s moderným spracovaním, ktoré reflektuje predstavy najmladšej generácie výtvarníčok a výtvarníkov.

            • Výsledky hlasovania - participatívny rozpočet

            • Participovať znamená inými slovami zúčastňovať sa, byť prítomný na niečom.... Toto sa dialo v rámci participatívneho rozpočtu TTSK.  Pridelené financie  nášho zriaďovateľa navýšilo vedenie našej školy /participovalo/ a vznikla výsledná suma, o použití ktorej mohli svojimi nápadmi rozhodnúť žiaci a učitelia školy. Nápady sa zozbierali, vyhodnotili a hlasovaním si žiaci školy vybrali podľa nich najpotrebnejší návrh. 197 hlasov získal návrh na nové kreslá do vestibulu a 64 hlasov získal návrh na kúpu tlačiarne plotra.Ešte treba dotiahnuť všetky náležitosti a v septembri sa môžeme tešiť na nové kreslá vo vestibule školy.  

            • Rozlúčka so štvrtákmi

            • Opäť smútok, hrdosť, nostalgia, napätie, ale aj radosť. Všetky tieto pocity sa miešajú každoročne, keď sa učitelia a ostatní žiaci školy lúčia posledný deň ich školského roka s maturantami. V piatok 12.mája sme sa rozlúčili so žiakmi 4.A triedy  Ing. Emílie Grmanovej, 4.B triedy Ing. Beáty Ďuračkovej a 4.C triedy Mgr. Ivany Pavelkovej. Chlapci, veľa šťastia a šťastnú ruku pri maturite!