• Novinky

            • KOŽAZ tretích ročníkov

            • Zopakovanie si vedomostí a praktických zručností bolo cieľom trojdenného kurzu všetkých tried tretích ročníkov. Poskytovanie prvej pomoci, topografia, pobyt v prírode a turistika, stavba stanu a streľba zo vzduchovky. Posledný deň poznávacia a pátracia hra v širšom centre Piešťan. Viete, kde sú sochy Milenci, Úroda alebo Cestujúca rodina? Alebo kde sú pamätné tabule Gejzu Vámoša, Winterovcov, Ivana Stodolu alebo Rafaela Šimanského? Alebo ktorá vila je Alexander, Astória, Kúpeľná komisia, Cmunt, Loger, Smaragd? Ďalej kde stojí pamätník Emila Beluša, Adama Trajana alebo Karola Domina? To všetko a mnoho iných pamätihodností Piešťan museli objaviť, odfotiť a zakresliť do mapy 5-členné družstvá.

            • Deň detí na SPŠE

            • Deň plný zábavy, rôznych aktivít, súťaží a prekvapení pre svoje deti a vnúčatá pripravili organizátori.  Počasie prialo a deti mohli  využiť dva skákacie hrady, vyskúšať si lukostreľbu, rôzne triafacie aktivity, všetky nové športoviská školy alebo dokonca jazdu vo fúriku s rodičmi. Vo vestibule školy sa hral stolný tenis, stolný futbal. Pre deti bol pripravený tvorivý kútik, kde sa maľovalo, kreslilo, strihalo.... Všetkým deťom priniesol balíčky, diplomy a krásne voskové srdiečka zajo Majo - maskot Dňa detí na priemyslovke. Možno najviac chutil v teplom počasí výborný nanuk. Viac foto bude na FB školy

            • Opakovanie učiva formou grafického románu

            • Farby, obrázky, krátky text a symboly boli súčasťou priblíženia dramatického textu pútavou a zrozumiteľnou formou pre našich žiakov na hodinách literatúry.

              V spolupráci s Mestskou knižnicou mesta Piešťany sme mohli nazrieť do diela, ktoré vzniklo na základe medzinárodného projektu Klasika v grafickom románe. Študenti ŠUP J. Vydru v Bratislave spracovali komiksovou formou časti divadelnej hry Antigona.

              Sme radi, že sme sa zoznámili s moderným spracovaním, ktoré reflektuje predstavy najmladšej generácie výtvarníčok a výtvarníkov.