• Novinky

            • Kam na strednú? No predsa k nám...

            • Podujatie „Kam na strednú?“ sa uskutočnilo v Športovej hale v Trnave. Zástupcami našej školy boli Mgr. Ľubica Ďurčeková a Ing. Peter Buran, ktorí spolu so študentami Emmou Kohútovou, Alanom Bednárom a Samuelom Viliamom Klampárom oboznamovali záujemcov so študijnými odbormi - IST, MUM, IDT, ELE. Deviataci sa spolu so svojimi rodičmi a učiteľmi zaujímali o predmety v jednotlivých odboroch, ale aj o možnosti stravovania, ubytovania, či športového vyžitia. Veríme, že sme žiakov deviatych ročníkov zaujali natoľko, že si podajú prihlášku na našu školu a od septembra budú ďalšími „priemyslovákmi“.

            • Divadelné predstavenie

            • "Proti násiliu má človek iba jednu šancu ostať človekom... Zachovať si dôstojnosť a ľudskú tvár". Takýto odkaz a myšlienku vo svojom diele spracoval Ivan Bukovčan. Študenti priemyslovky si na konci októbra pozreli divadelné predstavenie tohto autora " Kým kohút nezaspieva" . Maturanti sa potešili, pretože príjemným spôsobom si naštudovali jednu z maturitných otázok.

            • Biela pastelka 2022

            • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka našej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Tento školský rok sa zbierky, tak ako každoročne, zúčastnili aj naši študenti školy. Tri dvojice žiakov vyzbierali do troch pokladničiek  sumu 866,68 eur. V jednej z našich pokladničiek sa vyzbierala suma 588,20 eur, čo bola  v rámci Trnavského kraja tretia najvyššia suma.  Gratulujeme a hlavne veľká vďaka všetkým, ktorým nie je ľahostajný osud znevýhodnených skupín ľudí!

               

            • Ivan Krasko a Piešťany - exkurzia

            • Začiatkom novembra sa všetky triedy druhého ročníka zúčastnili exkurzie v Pamätnej izbe Ivana Krasku. Tento veľký priekopník symbolizmu prežil časť svojho života  v našom meste.  Vedeli ste, že Ivan Krasko, vlastným menom Ján Botto, vedel aj  po maďarsky, rumunsky, nemecky, že jeho blízkym priateľom bol Milan Rastislav Štefánik, na svadbe mu bol za svedka Pavol Országh Hviezdoslav, že časť života prežil v Čechách, pracoval v cukrovare, neskôr sa stal riaditeľom fabriky a  že jeho zlozvykom bolo fajčenie? Všetky fakty z jeho života, o ktorých sa študenti dozvedeli,  boli podložené fotografiami a vystavenými exponátmi.

            • S vedomosťami z učebnice do mestskej knižnice

            • Prvý októbrový týždeň, študenti prvého ročníka, absolvovali exkurziu v Mestskej knižnici mesta Piešťany. Na hodinách slovenského jazyka boli oboznámení so zdrojmi informácií a s informáciami, ktoré ponúkajú knihy a následne správne spracovanie vedomostí .Počas podrobnej odborne j prednášky získali prehľad o knižničnom systéme, online katalógu, rozdelení a vyhľadávaní kníh. Novonadobudnuté vedomosti si mohli spojiť s praktickým využitím vyhľadávania informácií v knižnici.

              Študentov najviac upútali sci-fi knihy, ktoré po sprostredkovaných údajoch vedeli rýchlo vyhľadať. Boli im odhalené všetky zákutia od zasadacej miestnosti, cez detskú literatúru, beletriu až po náučné knihy. Bonusom pre študentov bolo bezplatné založenie čitateľského preukazu.