• Novinky

            • Majstrom školy vo futbale je trieda 4.B

            • Nové ihrisko je "pokrstené". 23.mája 2022 ho vyskúšali v tvrdých súbojoch chlapci na školskom futbalovom turnaji. A výsledky? Najlepšia trieda na škole je 4.B, 2. miesto obsadila trieda 3.C / žeby víťazi budúceho ročníka?/ a na treťom mieste skončila trieda 4.C. Štvrtáci sa dôstojne rozlúčili so športovým životom na škole. Srdečne gratulujeme! Viac foto na FB školy...

            • Múzeum holokaustu v Seredi

            • Je našou povinnosťou,  hlavne v tomto čase vojnového konfliktu na Ukrajine,  pripomínať si hrôzy vojny. Študenti 1. a 2. ročníkov sa v čase prijímacích pohovorov vybrali do Múzea holokaustu v Seredi. Toto múzeum vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi. Predstavuje autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. V múzeu sú vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. Jedným z vystavených artefaktov je dobytčí vagón, v ktorom deportovali Židov do koncentračného tábora Auschwitz. Expozičný komplex sa nachádza v piatich pôvodných budovách pracovného a koncentračného tábora pre Židov. Múzeum zároveň slúži aj ako pamätník zavraždeným Židom zo Slovenska, pričom len táborom v Seredi ich prešlo približne 16 000, z ktorých bola väčšina zavraždená počas holokaustu.  

            • Po stopách M.R.Štefánika

            • Z nášho kraja vzišiel najvýznamnejší predstaviteľ novodobých dejín Slovenska Milan Rastislav Štefánik. Preto exkurzie 1. a 2. ročníkov  boli zamerané na pripomenutie si jeho pamiatky, upevnenie starších a získanie nových informácií o tomto vedcovi - astronómovi, politikovi, diplomatovi, štátnikovi, cestovateľovi.... Mali sme možnosť sa oboznámiť s vynovenou expozíciou v múzeu - rodnom dome, prehliadnuť si evanjelický kostol, postáť pri hroboch Štefánikových rodičov a troch bratov, sprevádzaných pútavým výkladom pracovníkov múzea. Chvíle na majestátnej mohyle na Bradle sme doplnili sledovaním krátkeho filmu a vypočutím si príspevku v novom návštevníckom zázemí Café Milánek. Jarná príroda, zaliata slnkom, umocnili náš zážitok.

            • Športové úspechy našich študentov

            • Športujú vo svojom voľnom čase, študujú a robia radosť aj nám v škole. Marko Nagy z triedy 1.A, nás potešil krásnym výsledkom vo Vranove nad Topľou. Z minulého roka úspešne obhájil titul majster Slovenskej republiky v boxe, v kategórii mladší dorastenci do 66 kg. Podarilo sa mu zvíťaziť v dvoch súbojoch. V prvom zvíťazil 5:0 a v druhom vyhral na predčasné ukončenie súpera. Markovi prajeme veľa zdravia, šťastia a úspechov v každom zápase.

              A že máme na škole aj šikovné dievčatá, potvrdzuje Bibiana Štangelová zo 4.B triedy, ktorá sa venuje disciplíne armwrestling – pretláčanie rúk. Získala na súťaži Silná ruka v západoslovenskej oblasti v Bratislave 2 strieborné medaily. Svoje ambície už nešla potvrdiť na súťaž do Bardejova pre študijné povinnosti. Gratulujeme!

            • Literárna exkurzia

            • Počas prijímacích skúšok sa študenti tretích ročníkov zúčastnili literárnej exkuzie venovanej Jánovi Smrekovi. V Mestskom kultúrnom stredisku v Novom Meste nad Váhom sme  vypočuli literárne pásmo, navštívili  galériu kresleného humoru. Potom sa presunuli sa do Melčíc-Lieskového, do pamätnej izby a k pamätníku Jána Smreka. Dozvedeli sa veľa informácií a príbehov zo života Jána Smreka od pani, ktorá sa s ním stretla osobne a doteraz je v kontakte s jeho deťmi. Veríme, že získané informácie využijú študenti pri príprave na maturitné skúšky zo slovenského jazyka.