• Novinky

            • Exkurzia v Žiline

            • Koniec školského roka a s odbornými exkurziami a výletmi akoby sa vrece roztrhlo... a to je dobre. Študenti 3.A triedy navštívili  vojenskú základňu 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Prezreli si Sieň cti a slávy, rôzne zbrane starej éry, dozvedeli sa o aktivitách a práci jednotky a jej technickom vybavení. Predviedli im  krátkovlnné a dlhovlnné vysielačky, satelitný vysielač, časti výzbroje jednotky.Hovorili o potrebe sieťových technológií v armáde. Sami žiaci si skúsili, aké je to volať cez vysielačku. Ďalej mali možnosť  ohmatať si zbrane, vesty a rôzne ľahko obrnené vozidlá. Pri odchode si prezreli  výcvikový areál a prekážkové dráhy. Videli  budúcich adeptov pri náročných výberových testoch zdatnosti. Nemohli  fotiť všetko, iba to, čo bolo povolené.
              Sprievodcovia zdôraznili potrebu vzdelania a znalosti jazykov, lebo záujem o šikovných a vzdelných ľudí, odborníkov na počítačové siete, elektrotechniku, programovanie, moderné technológie je veľký. Nielen vzdelaných, ale aj fyzicky zdatných.
              Študent z 3.A, ktorý rozmýšľa nad vstupom do armády, povedal: „Keby som mal vstúpiť do vojenskej jednotky na Slovensku, bol by to  5. pluk špeciálneho určenia.“ Viac foto bude na FB školy.

            • Návšteva filmárskej školy V Zlíne

            • Naši druháci odbor Multimédiá, ktorí sú priekopníkmi  tohto odboru na SPŠE, boli v rámci spolupráce, pozorovania a učenia sa na návšteve filmárskej školy Creative Hill College  v Zlíne. Táto škola má dlhodobú tradíciu a buduje sa už niekoľko rokov. Podmienky v Zlíne  a u nás sú zatiaľ neporovnateľné, ale naši študenti sú veľmi šikovní a tvoria krásne veci. Ponúkame krátku verziu z tejto návštevy. Koho by téma zaujala, nech si pozrie dlhšiu verziu  videa. 

              https://youtu.be/rIiXQaZPsm0

               

            • Bezpečnosť nadovšetko...

            • V máji 2022 odštartovalo s Digitálnou koalíciou turné 50 prednášok pre stredné školy po celom Slovensku. Od východu po západ Slovenska. Veľká vďaka patrí  nášmu absolventovi Karolovi Suchánkovi, ktorý opäť po rokoch  zavítal medzi našich študentov.  Jeho slová sú: "Chceme spopularizovať cybersecurity, inšpirovať študentov, aby kráčali v online svete vedome a bezpečne, zároveň ich motivovať ku kariére bezpečáka . Je po týchto ajťákoch celosvetovo obrovský dopyt a navyše za slušné peniaze, prečo to neskúsiť? "

            • Sprievodca spotrebiteľa

            • V dňoch 13. a 14. júna  2022 sa redakčná rada časopisu Sprievodca spotrebiteľa v zložení Patrik Fedák, Samuel Filip a Ladislav Halász zúčastnila na Slávnostnom odovzdávaní cien na Červenom Kláštore. Časopis bol ocenený hlavnou cenou a na jeho tvorbe sa podieľala trieda 1. A v rámci Spotrebiteľskej výchovy.

              Mladým redaktorom a zodpovedným spotrebiteľom z 1. A blahoželáme!