• Novinky

            • S vedomosťami z učebnice do mestskej knižnice

            • Prvý októbrový týždeň, študenti prvého ročníka, absolvovali exkurziu v Mestskej knižnici mesta Piešťany. Na hodinách slovenského jazyka boli oboznámení so zdrojmi informácií a s informáciami, ktoré ponúkajú knihy a následne správne spracovanie vedomostí .Počas podrobnej odborne j prednášky získali prehľad o knižničnom systéme, online katalógu, rozdelení a vyhľadávaní kníh. Novonadobudnuté vedomosti si mohli spojiť s praktickým využitím vyhľadávania informácií v knižnici.

              Študentov najviac upútali sci-fi knihy, ktoré po sprostredkovaných údajoch vedeli rýchlo vyhľadať. Boli im odhalené všetky zákutia od zasadacej miestnosti, cez detskú literatúru, beletriu až po náučné knihy. Bonusom pre študentov bolo bezplatné založenie čitateľského preukazu.

            • Noc výskumníkov v Bratislave

            • Špeciálnou cieľovou skupinou projektu sú deti a študenti,  pričom dôraz je kladený predovšetkým na zvýšenie ich záujmu o štúdium prírodných vied a technických smerov stredných a na vysokých školách.

              Mottom 16. ročníka bolo „Dôverujme vede“, ktorým chceli organizátori divákov a najmä mladých ľudí podnietiť k aktivite a zážitkovému vzdelávaniu. Prostredníctvom pokusov a interaktívnych ukážok chceli ukázať, že za všetkými javmi okolo nás a dejmi v prírode sú vedecké vysvetlenia a princípy, ktorými sa dá lepšie spoznať vedu. Tohto projektu sa  30.septembra zúčastnili triedy 3.A a 1.D so svojimi triednymi učiteľkami.

            • Účelové cvičenie 1. ročníkov a cezpoľný beh stredoškolákov

            • Septembet tradične prináša tieto dve akcie .

              Dňa 19.9. 2022 sa študenti prvých ročníkov vybrali v duchu kalokagatie posilniť telo aj dušu na Kostolec – Ducové. Nepriaznivé počasie zmenilo turistickú trasu smerom na „Moravany lake center“. Medzi kvapkami dažďa sa študenti oboznámili s históriou Kostolca na Ducovom, ktorý formoval našu históriu v časoch Veľkej Moravy. Na autentickom mieste sme si pripomenuli aj nálezisko Moravianskej Venuše, ktorá pre svoj význam má nevyčísliteľnú hodnotu. Triedne kolektívy mali možnosť spoznať sa viac medzi sebou navzájom ako aj so svojimi triednymi učiteľmi.

              V priestoroch piešťanskej Lodenice na Sĺňave sa zas bežal tradičný cezpoľný beh študentov. Naši chlapci si tento rok polepšili a ako družstvo obsadili 3. miesto. Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu Petrovi Strečanskému, Timotejovi Balákovi, Jakubovi Szabovi, Samovi Mahrekovi, Nikolajovi Ambrózymu a Adriánovi Uhlárovi.

            • Výlet do sveta médií

            • Začiatkom školského roka sa začína trhať to "pomyselné vrece" akcií na škole - exkurzie, súťaže, divadelné predstavenia, besedy, účelové cvičenia, športové súťaže a turnaje... A to je dobre. Lepšie jedenkrát zažiť a vidieť, ako stokrát počuť. Nuž tentokrát ponúkame krátke video z odbornej exkurzie 2.B triedy - odbor Multimédiá do veľkého sveta médií - TV Joj, Funrádio, Rádio Expres a  grafické štúdio.