• Novinky

            • Víťazom celoštátnej SOČ-ky v odbore elektrotechnika je Dominik Bukovčák

            •  

              Ďalší veľký úspech sa podaril študentovi 4.C triedy Dominikovi Bukovčákovi.  Po víťazstve v školskom a krajskom kole  prehliadky Stredoškolskej odbornej činnosti, svoju výnimočnú prácu obhájil aj na celoslovenskom kole 27. až 29. apríla  2022 v Bardejove.  Prezentoval sa  prácou Elektrický skateboard v kategórii Elektrotechnika, hardward a mechatronika. Z druhého miesta v krajskom kole postúpila so svojou prácou Simulácia počítačovej siete - využite viacerých  pokročilejších protokolov,   aj dvojica chlapcov zo 4.A triedy René Hasilla a Mário Krížek. V Bardejove prácu obhajoval Mário v kategórii Učebné pomôcky.

              Dominik Bukovčák  1. miesto SR 1. miesto kraj  kategória elektronika

              Mario Krížek   a René Hasilla  2. kraj, bez určenia poradia na SR

              Simulácia počítačovej siete- využite viacerých  pokročilejších protokolov  - súťažili v kategórii učebné pomôcky

            • NXP Cup 2022

            • Študenti našej školy  Matej Korec, Matej Lörinc, Kristián Meszároš, Marek Rapavý,  Marek  Ratzenbock, Michal Vavro sa pod vedením Ing. Dragulu  zúčastnili súťaže s názvom NXP Cup. NXP Cup sa koná vo viacerých krajinách (Česko, Francúzsko, Nemecko, Maroko, Libanon, Rumunsko, Švajčiarsko a Holandsko) od začiatku apríla do konca mája. Jedna z nich  bola v Brne na VUT na fakulte Elektrotechniky a komunikačných technológií. Chlapci zabodovali a  z pomedzi súťažiacich aj z vysokých škôl získali 1. miesto Matej Lörinc a 2. miesto Matej Korec. Ak by sa súťaž konala ako po minulé roky pred pandémiou, tak by sme postúpili do hlavného kola.

              Autonómny model auta na profesionálnej úrovni - je malý, má primeranú cenu pre študentov a prevádzkuje skutočný softvér pre autonómne autá. Postavíte, naprogramujete a pretekáte so svojím modelom auta proti iným tímom, pričom sa budete snažiť o čo najrýchlejší čas a presné manévrovanie.