• Novinky

            • Beseda s úspešným absolventom SPŠE

            • Poteší, keď otvoríme časopis FORBES a čítame o úspechoch našich absolventov. Je potrebné, aby naši terajší študenti vedeli, že škola je len odrazový mostík do skutočného profesionálneho života. Cesty k úspechu vedú cez tvrdú prácu, samovzdelávanie a odriekanie.  Tí úspešní sú väčšinou skromní. A  takým presne je aj  Mirko Mikuš -  marketingový riaditeľ spoločnosti ESET. Práve preto sme ho pozvali na besedu a dialóg so študentami. Slovenskú spoločnosť ESET poznajú pravdepodobne  všetci. Telocvičňa sa zaplnila a náš hosť sa s chlapcami aj dievčatami podelil o svoje spomienky z čias štúdia na SPŠE, pochválil sa úspechmi v národnom meradle stredoškolskej odbornej činnosti, ale prezradil im aj to, ako sa naučil anglicky. Miroslav Mikuš svoju prednášku zameral zároveň na históriu aj súčasnosť spoločnosti ESET, kde sa v jednotlivých rokoch jeho pracovný život prelínal a odvíjal od firemného rastu a expanzie do rôznych krajín sveta.  Zo začiatočníka, ktorý bol dobre pripravený na svoje povolanie, sa rokmi stal skúsený manažér, úspešný  riaditeľ spoločnosti, ktorá je top vo svete antivírovej ochrany počítačov. Študentov vyzval k aktivitám smerovaným k oblasti počítačovej „security.“ Aby boli pripravení. Na záver dal priestor aj študentom na ich otázky, v diskusii odpovedal na všetko, čo sa ho kto spýtal.

               

            • Imatrikulácia prvákov...

            • V priestoroch školskej jedálne sa zišli študenti prvých ročníkov, aby oficiálne vstúpili do cechu študentského. Pri štyroch dlhých stoloch sedelo viac ako sto chlapcov a dievčat, ktorí v septembri nastúpili do špecializovaných odborov – elektrotechnika, informačné a sieťové technológie, multimédiá a informačné a digitálne technológie. Za piatym stolom sedeli triedni učitelia spolu so zástupkyňou školy. Tretiaci si pre prvákov pripravili okrem slávnostných tabúľ a programu i certifikáty, ktoré ich osvedčovali k prijatiu do tímu študentov Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej. Prváci sa postupne predstavovali, pričom v ich programe nechýbal vtip, originalita a dobré nápady. Svojich zverencov až do štvrtého ročníka budú sprevádzať triedni učitelia : Alena Kolníková, Veronika Chrvalová, Viktor Bagín a Anna Pospíšilová.

            • Odborná exkurzia v TSU

            • Učitelia odborných predmetov vzali svojich študentov na odbornú exkurziu do Technického  skúšobného ústavu (TSÚ)  v Piešťanoch. TSÚ  vznikol v roku 1950 a je lídrom v oblasti slovenského skúšobníctva. Tento ústav ponúka pracovné pozície aj pre našich absolventov. Okrem odbornej a zaujímavej práce, o čom sa presvedčili študenti 4.A triedy, ponúkajú zaujímavé benefity pre zamestnancov - nástupný plat 1000 €, plus prémie a tiež 13. a 14. plat. Informácie majú na svojom webe: www.tsu.sk. Ing. Tuchscher  pripája zopár obrázkov z dnešnej exkurzie. Viac neskôr na webe školy.

            • Majstrom školy vo volejbale je trieda 4.C

            • Prvým školským turnajom v tomto roku bol volejbalový turnaj medzi triedami. 14 zúčastnených tried rozohralo pri príležitosti Dňa študentstva svoje zápasy o Majstra SPŠE na rok 2022. Vo finále sa stretli nasadené tímy a to trieda 4.C a 3.A.  Vo vyrovnanom zápase boli o kúsok lepší štvrtáci - trieda 4.C - Klampár, Sapák, Kubica, Dodrovodský, Drobný, Magala, Kúdela a Drahovský. Srdečne gratulujeme! Na treťom mieste skončila trieda 4.B a zemiakovú medailu získala trieda 3.D. Viac foto bude na FB školy. Na Vianoce nás čaká školský turnaj v stolnom tenise. Už sa tešíme!

            • Rekonštrukciu atletickej dráhy zastavilo počasie...

            • Od septembra 2022 prebieha vďaka finančej investícii zriaďovateľa našej školy TTSK rekonštrukcia atletického  oválu.  Nebezpečné asfaltové ihriská a škvárou vysypaný ovál zmizli a na ich mieste vyrastajú moderné športoviská. Na jar 2023 sa po dokončení budeme pýšiť dvoma multifunkčnými ihriskami na basketbal, volejbal, tenis, nohejbal, hádzanú, futbal a vedľa vyrastá 250 - metrový atletický štadión so 100 metrov dlhou rovinkou a  diaľkárskym sektorom. Novembrové počasie zastavilo dokončenie výstavby, ale aspoň nastal priestor pre študentov školy na úpravu terénov okolo ihrísk.