• Novinky

            • Život na školskom internáte nemusí byť "nuda"...

            • Veru, dejú sa tam zaujímavé akcie.  Hneď na začiatku sa "pokrstili" všetci prváci  ubytovaní na internáte. Krst sa konal v priestoroch školskej jedálne. Žiaci boli privítaní, predsavení... .Nasledoval slávnostný krst a súťažné úlohy. A na záver - diskotéka.  V novembri sa konal v školskom internáte „Halloweensky večierok“. Našou snahou bolo rozvíjať u žiakov manuálne zručnosti, vedieť pracovať v skupine, pracovať s rôznym materiálom. Aktivita sa konala v školskej jedálni.  Vyrezávali sa tekvice a pripravovali masky.  Za najkrajšiu vyrezanú tekvicu a zhotovenie masky boli žiaci odmenení. Žiakom, ubytovaným na našom internáte, je k dispozícii vo večerných hodinách telocviočňa školy. Jednou z aktivít bol basketbalový turnaj medz  výchovnými skupinami. U žiakov pravidelnými športovými aktivitami rozvíjame schopnosť relaxovať.

            • Víťazné návrhy vianočných pohľadníc 2022

            • Takéto krásne vianočné pohľadnice sa "rozbehli" k našim priateľom, kolegom, sponzorom. Z veľkého množstva návrhov sme vybrali tieto tri víťazné.  A ich autori? Simona Masárová, Patrik Uram a Damián Pitek Ďakujeme a gratulujeme!

            • Vianoce prichádzajú....

            • Stromčeky, sviečky, ozdoby,  medovníčky a hlavne slávnostná nálada. Podľa nezávislej hodnotiacej komisie zvíťazila trieda 4.C so živým stromčekom zaveseným v triede, na druhom mieste sa umiestnila trieda 1. A s jej tradičnými slovenskými vianocami a na treťom mieste sa umiestnila trieda 2.A s veľmi vkusnou výzdobou v každom kúte triedy. Obrovská pizza pre všetky tri triedy ako odmena za nápady a tvorivosť.

            • Čítanie, pohotovosť, kreativita a  pôsobivé vystupovanie...

            • Dňa 9.12. 2022  si vyskúšali svoje danosti a vedomosti žiaci na Olympiáde zo slovenského jazyka a literatúry. Boli rozdelení do dvoch kategórií: A kategória (3. a 4. ročník) a B kategória (1. a 2. ročník), prihlásených bolo 21 žiakov. V A kategórii na prvom mieste sa umiestnil Andrej Rožnovják zo 4.B, na druhom Adam Civáň zo 4. C a na treťom Martin Ilavský z 3.B.

              V B kategórii prvé miesto získala Katarína Valová, druhé Simona Masárová a tretie Lívia Klúčovská, všetky študentky sú z 2.B triedy. 

              Olympiáda pozostávala z troch častí: online test, tvorba/transformácia vlastného textu a ústna časť bola tvorená samostatnou prípravou a prednesením rečníckeho prejavu na zadanú tému, pričom súťažiaci musel predniesť najmenej 10 viet naspamäť, využiť príznaky rečníckeho štýlu a uplatniť prvky verbálnej a neverbálnej komunikácie.

              Do krajského kola postupujú žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých miestach v oboch kategóriách.

              Ďakujeme za obohacujúce texty, ktoré boli odprezentované pôsobivými prejavmi a prajeme veľa inšpirácií pri písaní nových textov.