• Novinky

            • IBobor 2022

            • Naši študenti dosiahli vynikajúce výsledky v medzinárodnej súťaži iBobor. Súťaž prebiehala online v kategóriách Junior (1.-2. roč.) a Senior (3.-4. roč.). Jej cieľom je rozvoj logického a analytického myslenia.
              Najúspešnejšími riešiteľmi boli:
              Samuel Gálik - 1.A 69,34 bodov, percentil 96,82
              Tomáš Kubovič - 1.C 62,67 bodov, percentil 92,23
              Dávid Trebatický - 1.C 62,67 bodov, percentil 92,23
              Matej Takáč - 1.A 61,33 bodov, percentil 90,47
              Gratulujeme!

            • Inkognito

            • Poučná, zábavná,  pracovná a vzdelávacia exkurzia. Študenti odboru multimédiá si to v jeden novembrový deň namierili do  televízie JOJ na natáčanie 3 častí reklácie Inkognito. Nesmelo sa fotiť, natáčať, ale po urgencii, že sme za pár rokov "kolegovia" v médiach za kamerou, v strižni , v réžii a na moderátorských postoch, mohli sme čo to zaznamenať. A tak to aj vyzeralo. Vznikol kratučký film - prvotina študenta 2. ročníka. Je čo vylepšovať, ale veď preto sme tam išli - učiť sa poriadnej robote.

            • "Letom svetom" - víťaz Adrián Jurek

            • Víťazom našej letnej videosúťaže „Letom svetom“ sa stáva ADRIÁN JUREK z 3.B triedy. Získava 1. miesto: žolík (ospravedlnenka na jednu odpoveď počas školského roka 2022/2023).
              Okrem iného treba povedať, že Adrián je  nádejný  a veľmi šikovný kameraman a strihač. Prajeme mu ešte veľa pekných videí, ktoré ho preslávia raz aj mimo našej školy.
              GRATULUJEME!!!

              Toto je jeho víťazné video:

            • Robotika na našom webe...

            • Na našom webe spsepn.edu.sk pribudol nový zdroj informácií. Týka sa odboru IST, smeru Robotika.  Žiaci odboru IST, smer Robotika, IV.A, tu priebežne prezentujú výsledky svojej práce v predmete Internet vecí (IVI), čo je ekvivalent anglického IoT. Práca a výsledky sú uložené v GitHub-e, ako je zvykom u väčšiny odborníkov programátorov prezentujúcich verejne svoju prácu, a môžete si ich pozrieť cez našu webovú stránku spsepn.edu.sk . Stačí, keď si na nej otvoríte roletku „O ŠKOLE“ a vyberiete si v „Sekcie – zamerania v odboroch“ zameranie Robotika (Robotika a Internet vecí). Objaví sa novobudovaná stránka „Robotics and IoT – SPŠE Piešťany.“ Cez „SPŠE Piešťany“ sa môžete vrátiť naspäť na webovú stránku našej školy, alebo pokračujte ďalej v študovaní informácií o nás.  Už na úvodnej stránke predstavujeme 8  študentov smeru Robotika, Zameranie ich projektu, Použitý Hardware, Názov ich osobného Projektu a Popis Projektu. Môžete nás osloviť cez kontakt, ten je smerovaný na nášho pedagóga , garanta smeru Robotika na našej SPŠE, Ing. Jozefa Dragulu. Prácu každého študenta môžete sledovať napríklad aj cez tlačítka na jeho Projekte v časti  Naše projekty, ale ciest je tu viacero. R-IoT stránka obsahuje množstvo užitočných referencií pre Robotiku a IoT, a GitHub umožňuje byť nie len pasívnym, ale aj aktívnym členom tímu riešiaceho Projekty.

              Do nášho nového webu sa môžete dostať aj priamo cez smerovku https:\\simonak1.sg-host.com , stránka je v procese budovania, pravidelne ju vylepšujeme a radi privítame vaše podnety a návrhy napríklad na nové R-IoT projekty.

              Referencia na náš GitHub je https://github.com/romankiss/R-IoT

              Ďakujeme Ing. Romanovi Kiššovi Sen. a Romanovi Kiššovi Jr. za pomoc pri budovaní stránky a za umožnenie hosťovania na ich serveri.

              Ing. Jozef Dragula

            • Zvíťazili sme v okresnom kole v hádzanej...

            • Po dlhých rokoch sa chlapcom pod vedením Mgr. Bránika podarilo zvíťaziť v okresnom kole v hádzanej. Táto loptová hra na škole nemá veľkú tradíciu, ale po rekonštrukcii ihrísk veríme, že si svoju obľubu získa. O tento úspech sa pričinili : Babečka  Matej, Boháč Martin, Delič Samuel, Folajtár Nikolas, Horniak Oliver, Jedlička Adam, Klampár Samuel, Kollár Ondrej, Masár Šimon a Táborský Alex. Srdečne gratulujeme !