• Novinky

            • Odborná exkurzia v TSU

            • Učitelia odborných predmetov vzali svojich študentov na odbornú exkurziu do Technického  skúšobného ústavu (TSÚ)  v Piešťanoch. TSÚ  vznikol v roku 1950 a je lídrom v oblasti slovenského skúšobníctva. Tento ústav ponúka pracovné pozície aj pre našich absolventov. Okrem odbornej a zaujímavej práce, o čom sa presvedčili študenti 4.A triedy, ponúkajú zaujímavé benefity pre zamestnancov - nástupný plat 1000 €, plus prémie a tiež 13. a 14. plat. Informácie majú na svojom webe: www.tsu.sk. Ing. Tuchscher  pripája zopár obrázkov z dnešnej exkurzie. Viac neskôr na webe školy.

            • Majstrom školy vo volejbale je trieda 4.C

            • Prvým školským turnajom v tomto roku bol volejbalový turnaj medzi triedami. 14 zúčastnených tried rozohralo pri príležitosti Dňa študentstva svoje zápasy o Majstra SPŠE na rok 2022. Vo finále sa stretli nasadené tímy a to trieda 4.C a 3.A.  Vo vyrovnanom zápase boli o kúsok lepší štvrtáci - trieda 4.C - Klampár, Sapák, Kubica, Dodrovodský, Drobný, Magala, Kúdela a Drahovský. Srdečne gratulujeme! Na treťom mieste skončila trieda 4.B a zemiakovú medailu získala trieda 3.D. Viac foto bude na FB školy. Na Vianoce nás čaká školský turnaj v stolnom tenise. Už sa tešíme!

            • Rekonštrukciu atletickej dráhy zastavilo počasie...

            • Od septembra 2022 prebieha vďaka finančej investícii zriaďovateľa našej školy TTSK rekonštrukcia atletického  oválu.  Nebezpečné asfaltové ihriská a škvárou vysypaný ovál zmizli a na ich mieste vyrastajú moderné športoviská. Na jar 2023 sa po dokončení budeme pýšiť dvoma multifunkčnými ihriskami na basketbal, volejbal, tenis, nohejbal, hádzanú, futbal a vedľa vyrastá 250 - metrový atletický štadión so 100 metrov dlhou rovinkou a  diaľkárskym sektorom. Novembrové počasie zastavilo dokončenie výstavby, ale aspoň nastal priestor pre študentov školy na úpravu terénov okolo ihrísk. 

            • IBobor 2022

            • Naši študenti dosiahli vynikajúce výsledky v medzinárodnej súťaži iBobor. Súťaž prebiehala online v kategóriách Junior (1.-2. roč.) a Senior (3.-4. roč.). Jej cieľom je rozvoj logického a analytického myslenia.
              Najúspešnejšími riešiteľmi boli:
              Samuel Gálik - 1.A 69,34 bodov, percentil 96,82
              Tomáš Kubovič - 1.C 62,67 bodov, percentil 92,23
              Dávid Trebatický - 1.C 62,67 bodov, percentil 92,23
              Matej Takáč - 1.A 61,33 bodov, percentil 90,47
              Gratulujeme!

            • Inkognito

            • Poučná, zábavná,  pracovná a vzdelávacia exkurzia. Študenti odboru multimédiá si to v jeden novembrový deň namierili do  televízie JOJ na natáčanie 3 častí reklácie Inkognito. Nesmelo sa fotiť, natáčať, ale po urgencii, že sme za pár rokov "kolegovia" v médiach za kamerou, v strižni , v réžii a na moderátorských postoch, mohli sme čo to zaznamenať. A tak to aj vyzeralo. Vznikol kratučký film - prvotina študenta 2. ročníka. Je čo vylepšovať, ale veď preto sme tam išli - učiť sa poriadnej robote.