• Novinky

            • Workshop KREATON...

            • 19. februára 2024 sa naši študenti  zúčastnili  na zaujímavom  súťažnom workshope tvorivosti - KREATON. Na tomto  podujatí bolo 60 nadšených slovenských a ukrajinských žiakov zo stredných škôl a 8. a 9. ročníka základných škôl. Úlohou 6-členných zmiešaných tímov bolo zapojiť svoju tvorivosť a za celý tím vytvoriť prototyp hračky. Každý tím tiež vytvoril marketingový plagát na propagáciu svojho výrobku a pripravil kalkuláciu výdavkov. Za našu školu sa zúčastnili Mykyta Vavryk z 1.A, Vasyl Bokshan a Pavol Kadlečík z 1.B a Oliver Horniak z 3.A.  Oliver Horniak a Vavryk Mykyta boli súčasťou tímu, ktorý sa umiestnil na 2. mieste a získali finančné ceny.

              Toto podujatie bolo súčasťou projektu UPLIFT Youth s veľkou podporou UNICEF Europe & Central Asia.

            • Theatre Britain uvádza: 1984 napísal George Orwell...

            • V pondelok 19.februára 2024 mali žiaci 3.C a časť 2.C triedy možnosť zúčastniť sa výnimočného divadelného predstavenia v Bratislave v podaní britskej divadelnej skupiny TNT Theatre Britain, ktorá účinkuje po celom svete. Román 1984 patrí medzí najvýznamnejšie anglické literárne diela 20. storočia, v ktorom autor George Orwell predpovedá stav spoločnosti. Žiaci mali možnosť overiť si svoje zručnosti v anglickom jazyku a zároveň zažiť jedinečné kultúrne podujatie.

              https://www.english-theatre.cz/1984.html

            • Máme ,,striebro" na olympiáde...

            • Marek Ratzenböck z triedy 2.C na Krajskom kole olympiády v nemeckom jazyku v Trnave obsadil krásne druhé miesto v kategórií 2.D. Náš ,,multilingvista" porazil súperov v päťboji, ktorý zahŕňal: gramatiku, počúvanie, čítanie s porozumením, vizuálny podnet a rozprávanie. Komisia ocenila Marekovu komunikačnú zručnosť a pohotovosť v jazyku. Gratulujeme!!!

            • ​​​​​​​ Rozšírili sme svoje vedomosti a zručnosti...

            • Po takmer troch mesiacoch sa nám opäť otvorili priestory Materiálovo- technologickej fakulty STU v Trnave. Presne na Valentína sme navštívili Ústav aplikovanej informatiky, automatizácie a mechatroniky (UIAM). Mohli sme zostavovať pneumatické obvody na základe našich vytvorených schém, rozšírili sme svoje zručnosti vo vyhľadávaní chýb a navrhovaní nových, alternatívnych a logických riešení pneumatických obvodov, ktoré sú súčasťou predmetu Automatizácia, pre triedu III.D.

              Pani Ing. Bohuslava Juhásová, PhD., spolu s kolegami z UIAM, nás sprevádzala priestormi a odbornými laboratóriami. Bol nám predstavený distribuovaný riadiaci systém PCS7 a pracovisko pre modelovanie a simuláciu technologických procesov. Zamestnancom z UIAM, patrí obrovská vďaka za ich čas a odborné informácie.

               

            • Súťaž mladých elektronikov...

            • Elektronika – akcia pre študentov 1. ročníka.

              Na našej škole vznikla súťaž mladých elektronikov – ZENIT.

              Pozývame študentov 1. ročníka, aby sa zapojili do školského kola súťaže ZENIT mladých elektronikov. Predmetom súťaže je postavenie stavebnice digitálneho teplomera. Stavebnicu + príslušnú dokumentáciu ku stavbe digitálneho teplomera dostanete zdarma od Ing. P. Žúbora, externého učiteľa elektro – vyučuje v pondelok od 12,10 do 15,30 v laboratóriu č. 119. Počet stavebníc pre študentov je obmedzený – 7.