• Novinky

            • Ekonomická olympiáda a olympiáda kritického myslenia

            • Ako každý rok, aj teraz sme sa zapojili do školského kola ekonomickej olympiády, ktoré prebiehalo online. Študenti mohli využiť len vlastné vedomosti a schopnosti a v časovom limite odpovedať na 20 otázok z rôznych oblastí ekonomiky a ekonómie. Časový a bodový limit na postup do krajského kola splnil Jakub Szabo z 3.C triedy. Krajské kolo sa uskutoční 29.1.2024 na Fakulte sociálnych vied UCM v Trnave.

              Olympiáda kritického myslenia - tu sme sa zúčastnili prvýkrát vo veľkom počte žiakov naprieč ročníkmi. OKM prebiehala tiež online, ale žiaci mali možnosť, dokonca povinnosť overovať pripravené slovné výroky a obrázky z dôveryhodných zdrojov na internete.

               Výsledky:

              1. kategória /1. – 2. ročník/ do krajského kola postupuje 12 žiakov a a na prvých miestach sa umiestnili: 1.miesto Adrián Gajdošech 2.C, 2.miesto Róbert Gažovič 2.C, 3.miesto Jakub Gros 2.C trieda.

              2. kategória /3. – 4. ročník/ do krajského kola postupuje 6 žiakov a na prvých miestach sa umiestnili: 1. miesto Peter Strečanský 3.C, 2. miesto Martin Boháč 4.B a 3. miesto Diana Gabrišová 4.B trieda.

              Adrián Gajdošech dosiahol výborný výsledok - skončil na 27. mieste a Róbert Gažovič na 46.mieste z celkového počtu 3179 študentov na Slovensku. Krajské kolo sa uskutoční 19. marca 2024, tiež online.

            • Vianočná výzdoba tried...

            • Nie len vestibul, internát, školská jedáleň a chodby školy boli vianočne vyzdobené, ale aj samotné triedy. Niektoré nádherne, niektoré vôbec, niektoré s pomocou triednych učiteliek...Vybrať tú najkrajšiu výzdobu triedy bolo ťažké. Riaditeľ školy rozhodol, že na budúci rok bude musieť prideliť 3 ceny. Tento rok zvíťazila trieda 2.A Odbor IST s ohľadom na veľkosť triedy, nápad a vlastnú výrobu. Témou v triede bola tradičná slovenská dedinka so stromčekom, štedrovečerným stolom s orieškami, medovníkmi, sušeným ovocím...Okno zdobil svetelný záves a dvere vetvičky z borovice a smreka, voňal vianočný čaj a na laviciach prinesené drobné vianočné pečivo. Každý, kto vstúpil do triedy, musel zazvoniť na vyrobenom elektrickom zvončeku. Na záver roka dobre padla 1,5 kg pizza ako odmena za 1. miesto. Tak teda - šťastné, pokojné a hlavne zdravé Vianoce!

            • Vianočný školský volejbalový turnaj...

            • Nič nové pod priemyslováckym slnkom. Na našom tradičnom vianočnom volejbalovom turnaji zvíťazili papieroví favoriti, nasadená jednotka turnaja  - trieda 4. A. Víťazné družstvo tvorili títo chlapci : Dominik Majko, Matej Urban, Tibor Jendreas, Martin Ilavský, Samuel Korchan, Ľuboš Hanic a Nikolas Vančo.  Na ďalších miestach sa umiestnili triedy 2.D, 3.C a na štvrtom mieste skončila 4.B trieda. Turnaja sa zúčastnili úplne všetky triedy - 16.  Srdečne gratulujeme a odkazujeme prvákom, aby neboli smutní, že ich čas ešte len príde. Viac foto, tak ako je zvykom, na FB školy.

            • Prednáška a premiéra študentského televízneho vysielania

            • Bez učenia sa od odborníkov z praxe  to nejde. Preto na pôdu našej školy v piatok 15.decembra zavítal Mgr. art. Lukáš Šafář zo školy dizajnu v Bratislave. Je absolventom VŠMU a prednášal študentom odboru Multimédiá o filmovej  a audiovizuálnej tvorbe. Na škole mala neskôr premiéru vo vysielaní novovzniknutá študentská teĺevízia Droot. Práve vďaka našim učiteľom a odborníkom z praxe bolo možné naštartovať takúto akciu. Čiže máme nie len vlastný časopis, ale aj televízne vysielanie. Ak si chcete pozrieť prvotinu našich žiakov, nech sa páči odkaz:

              https://www.youtube.com/watch?v=GhcJagT5Zqo&t=27s