• Novinky

            • Týždeň vedy a techniky

            • Týždeň vedy a techniky je celoslovenské podujatie, do ktorého sa každý rok zapája aj Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave formou prednášok, diskusií a workshopov. Tento rok mali možnosť navštíviť podujatie aj žiaci 4.B. triedy. V pondelok 6.11.2023 sa zúčastnili diskusie na tému "Prečo neveríme médiám?" so šéfredaktorom Denníka N Matúšom Kostolným a šéfredaktorom portálu aktuality.sk Petrom Bárdym. O práci influencerky, a o tom, ako priebehajú spolupráce na Instagrame porozprávala Klaudia Rusnáková, známa ako Helloklaudi v prednáške s názvom "Ako sa môže influencer postaviť k spolupráci so značkami". Touto cestou ďakujeme aj FMK UCM v Trnave, že nám ako strednej škole umožnili návštevu tejto skvelej vysokoškolskej akcie.

            • Centrum Pomoci Človeku

            • Takýto odkaz sme dostali ako poďakovanie za našich žiakov. Sme na nich hrdí a pyšní, ale toto nie je jediná dobrovoľnícka akcia, ktorou naši žiaci pomáhajú. Je ich viac a hlavne teraz vo vianočnom období sú vzájomná pomoc a dobrý skutok  dôležité.

              "Sú mladí, krásni a plní energie. Viete o kom píšeme? Píšeme o študentoch zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej a z Gymnázia Pierra de Coubertina, ktorí nám ochotne pomohli pri zbierke potravín a hygienických potrieb. Snažili sa osloviť zákazníkov s prosbou, aby prispeli do zbierky pre ľudí, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácií. Ich odhodlanie, ochota a najmä milé slovo presvedčilo nejedného kupujúceho v Tescu, aby urobil dobrý skutok a pomohol tým, ktorí to potrebujú. Boli ste skvelí a aj touto cestou Vám chceme poďakovať! Tešíme sa, kedy sa opäť stretneme pri ďalšom akte lásky pre ľudí v núdzi".

            • BEST IN ENGLISH NA SPŠE PIEŠŤANY...

            • Naša škola sa prvýkrát zapojila do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku Best in English pre pokročilých. Best in English je celosvetová súťaž, ktorej sa zúčastňujú študenti z 34 krajín. Na našej škole sa prihlásilo 44 žiakov. Najlepšie výsledky dosiahli: Vančo Adam 3.A, Janiska Maxim 4.B, Chudý Miroslav 3.C, Pavol Hunka 4.A a Dávid Dvorák z 3.C. Účasť v súťaži je veľmi dobrá skúsenosť a motivácia pred maturitami. Každý účastník zároveň dostane certifikát s výsledkom.Gratulujeme a prajeme veľa energie pri ďalšom zdokonaľovaní v cudzích jazykoch.

            • Exkurzia v piešťanskom TSU

            • Žiaci maturitného ročníka  so svojimi učiteľmi  navštívili v rámci odborných predmetov najstaršiu skúšobňu na Slovensku, ktorú máme v Piešťanoch. Od roku 1949 fungovala  ako Výskumný a vývojový závod, v roku 1952 sa premenovala na Skúšobňu výrobkov a materiálov /ako súčasť Kovotechny Praha/. Až v roku1975 sa osamostatnila a vznikol Československý ústav pre atestáciu prístrojov a zariadení. Od roku 1992 je jej pomenovanie také, aké ho poznáme dodnes TSU – Technický skúšobný úrad. Veľká vďaka patrí pracovníkom TSÚ, ktorí sa žiakom počas exkurzie venovali.

            • Imatrikulácia prvákov...

            • Imatrikulácia žiakov 1.ročníkov sa už tradične konala v polovici novembra pri príležitosti dňa študentstva. V priestoroch školskej jedálne sa zišli študenti prvých ročníkov, aby oficiálne vstúpili do cechu študentského. Triedni učitelia prvákov boli taktiež prijatí do úlohy sprevádzať svojich študentov až do štvrtého ročníka v odboroch - informačné a sieťové technológie, multimédiá, informačné a digitálne technológie a elektrotechnika. O celkovú organizáciu sa postarala firma tretiakov SKILLZONE v participácií so Školským parlamentom SPŠE. Firma pripravila program, pasovanie do radov študentov SPŠE, príjemné posedenie a občerstvenie. Žiaci aj triedni učitelia dostali pamätné listy a starší študenti nás milými slovami posmelili v činnosti, aby sme všetci boli prínosom pre SPŠE, pretože sem už oficiálne patríme! Oveľa viac foto na FB školy.