• Novinky

            • Ďalší úspešný športovec na SPŠE

            • Keby nebolo facebooku a rôznych médií, tak ani nevieme, akého ďalšieho úžasného športovca máme na škole. Študent 2. B triedy odboru Multimédiá Martin Bábik by nám to určite nedal vedieť. Pritom Slovensko si z Olympijských nádejí v poľskej Poznani prinieslo päť medailí, z toho až o tri sa postaral Martin Bábik. Od štvrtka 7. septembra do nedele 10. septembra súťažilo 900 pretekárov z celého sveta v silnej konkurencii 43 krajín.  Hneď v piatok sa rozdávali prvé medaily na 1000 metrovej trati. Prvú medailu pre Slovensko vypádloval Martin Bábik, keď dopádloval v K1 U17 na treťom mieste. V tomto trende pokračoval a každý deň vylovil z Maltského jazera ďalšiu medailu. V sobotu  Martin získal striebro v K4 U17 na 500 metrovej trati. Ešte mu chýbalo do zbierky zlato  a tak v nedeľu zabojoval a vezie domov zlato  z dvestovky v K4 U17. Martinovi srdečne gratulujeme a držíme mu palce v ďalšej kariére.

            • Lepšie je vidieť ako len počuť...

            • Tak ako hovorí nadpis, je lepšie jedenkrát vidieť a zažiť na vlastné oči ako stokrát počuť v škole. A preto neúnavne naši učitelia organizujú zaujímavé exkurzie pre študentov do krásnych kútov Slovenska, po rôznych pamätihodnostiach alebo jednoducho len preto, aby si študenti lepšie zapamätali maturitnú otázku. Takou bola aj exkurzia pre budúcich maturantov - Po stopách buditeľov. 

              Navštívili kaštieľ v Brodzanoch, kde sa nachádza Slovanské múzeum s expozíciou venovanou A. S. Puškinovi, pokračovali na Jankov vŕšok, kde otvorili tematiku SNP a ďalej do Uhrovca, rodiska nášho azda najväčšieho národného buditeľa, Ľudovíta Štúra.
              Po dobrom obede v Bánovciach nad Bebravou sa presunuli na Skalku pri Trenčíne, kde si vychutnali úžasnú atmosféru pútnického miesta. Na záver ešte stihli pamätnú izbu Jána Smreka v Melčiciach.

              Kroky žiakov druhého ročníka  kroky smerovali na miesta späté s našimi významnými literátmi Martinom Kukučínom  v Jasenovej a Pavlom Országhom Hviezdoslavom v Dolnom Kubíne. Krásu tristoročného kostola obdivovali v Leštinách, ktorá je opísaná v lyricko-epickej skladbe Hájnikova žena. Exkurziu ukončili splavom na plti okolo Oravského hradu a dozvedeli  sa zaujímavé informácie o pltníctve.

              Študenti si nielenže zopakovali vedomosti, ale  ich obohatili o nové informácie, ktoré v učebnici ľahko nenájdeme.

               

            • September plný akcií

            • Tak ako sme avizovali, akcie klopú na dvere. Školský rok sa ani poriadne nerozbehol a už máme za sebou účelové cvičenia 1. a 2. ročníkov, spoznávanie Piešťan pre našich nových študentov alebo exkurziu na Oravu a tiež exkurziu pre našich budúcich maturantov - Po stopách buditeľov. Účelové cvičenia sa uskutočnili na rovnakých miestach ako vlani, ale s novým obsadením. Prváci si zopakovali kúsok našej národnej histórie na hradišti Kostolec  nad obcou Ducové, druháci zase prešli okolo Sĺňavy a vypočuli si pár informácií o Vodnom diele Drahovce - Madunice. Toto dielo sa nachádza vTrnavskom kraji na rieke Váh a je súčasťou Vážskej vodnej kaskády Nadväzuje na vodnú nádrž Sĺňava. Naši prváci, ktorí väčšinou dochádzajú do Piešťan z blízkeho alebo širšieho okolia, sa prešli po Piešťanoch a so svojimi učiteľmi navštívili dominanty mesta.

            • Slávnostné otvorenie nových ihrísk, atletickej dráhy a učebne multimédií

            • Na stredu 13. septembra 2023 sme sa veľmi tešili, pretože boli  za účasti trnavského župana Jozefa Viskupiča, vicežupana kraja Patrika Voltmann a ďalších vzácnych hostí slávnostne otvorené viacúčelové ihriská na našej škole a dlhoočakávaná učebňa pre multimédiá. Atletická dráha má 250 metrov, 4 dráhy a 115 metrovú rovinku, rozbehová dráha pre skok do diaľky je v dĺžke 35 metrov, na ktorej konci je pieskové doskočisko. Povrch dráhy je z tartanu. Ďalej bolo sprístupnené multifunkčné ihrisko s umelým povrchom pre basketbal, volejbal a nohejbal. Vedľa sa nachádza ihrisko s umelou trávou 40x20 metrov s mantinelmi pre malý futbal, hádzanú a tenis.

              Do rekonštrukcie športového areálu investovala trnavská župa zo svojho rozpočtu viac ako 307-tisíc eur.

              V škole je od septembra k dispozícii pre výuku aj nová Multimediálna učebňa. Financovaná bola taktiež z rozpočtu trnavskej župy vo výške 70-tisíc eur. V učebni sa nachádza 15 počítačov, veľký dotykový monitor, niekoľko kamier, fotoaparátov, k učebni patrí aj zvuková réžia kompletne vybavená novou technikou a tak tiež aj podcastová miestnosť s technikou. K dispozíci je aj veľkoplošný ploter pre tlač rozmerov do veľkosti A1. Viac foto na FB školy.

            • Začiatok nového školského roka 2023/2024

            • 4. september 2023 bol deň, kedy tak ako všetkých školách na Slovensku, otvoril sa nový školský rok aj na pôde našej "priemyslovky". Zišli sa starí známi študenti, učitelia nepedagogickí pracovníci, ale pribudli aj nové tváre študentov prvých ročníkov a ich rodičov. Od nového školského roku bude vo všetkých ročníkoch a odboroch študovať 416 študentov. Do prvého ročníka nastúpilo107 prvákov. Školský rok sa rozbieha rýchlym tempom,  nové akcie a zážitky klepú na dvere a tak všetkým želáme pevné zdravie, pozitívnu náladu a chuť sa vzdelávať. Viac foto na FB školy.