• Novinky

            • Hollého pamätník – súťaž v umeleckom prednese

            • Žiaci prvého a druhého ročníka sa 16. februára 2023  zapojili do súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy. Pôsobivými umeleckými prednesmi poukázali na osobnosť Jána Hollého, ktorý pôsobil v Maduniciach pri Piešťanoch. Svojím dielom výrazne ovplyvnil slovenskú romantickú generáciu štúrovcov.

              Do školského kola postúpilo 18 žiakov. Súťažili v dvoch kategóriách, na prvých miestach sa umiestnili:

              I. kategória - umelecký prednes prózy: 1.miesto Michaela Vavrová, 2.miesto Michaela Svobodová

              II. kategória - umelecký prednes poézie: 1.miesto Karin Šoková, 2.miesto Katarína Valová, 3.miesto Nikolas Sidor. Ďakujeme za krásne pútavé umelecké prednesy. Víťazom blahoželáme!

            • Krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku

            • Hallo, Leute! Máme 2. miesto z Krajského kola olympiády z nemeckého jazyka, ktorá sa konala 15. februára 2023 na gymnáziu Jána Hollého v Trnave. Našu školu úspešne reprezentoval Marek Ratzenbock z 2.C triedy, ktorý obhájil 2. miesto v silnej zostave 7 šprechujúcich súperov. Gratulujeme!

            • Valentínsky týždeň na SPŠE

            • Opäť sme prežili pekný školský týždeň.  Týždeň začal symbolickou výzdobou vo vestibule školy. Na veľkom srdci boli vystavené  „valentínky“ – súťažné práce našich žiakov. Počas celého týždňa sa hlasovalo na školskom instagrame o najkrajšiu valentínku. Zvíťazila práca Mii Kizekovej z 1.B triedy – filmová pás. Vo Victória bowling centre sa konal už tradičný školský Valentínsky turnaj v bowlingu. Víťazom sa stal Timotej Drahovský pred Matúšom Hužovičom a Šimonom Masárom. Tí, ktorí majú radi stolný tenis si zmerali sily za zelenými stolmi. Valentínskym majstrom školy sa stal Adam Lhotský pred Marekom Hoffamnnom. Z dievčat bola úspešnejšia Mia Kizeková. Presne 14. februára naše študentské firmy Double Power š.f a Kaisisi š.f vo vestibule školy predávali svojim spolužiakom a učiteľom malé valentínske darčeky pre potešenie – mydlá, sviečky , tričká perníčky... Aby sa náhodou nezabudlo na Valentína. Možno najdôležitejšou akciou celého týždňa bola Valentínska kvapka krvi. Už najmenej 15 rokov chodia naši žiaci, ktorí dosiahli 18 rokov, ako prvodarcovia darovať na Valentína krv. Tento rok sa ich nazbieralo 20 a pridali sa k nim aj 3 učitelia. Veľká vďaka vám patrí! Celý týždeň mohli žiaci a učitelia hádzať svoje milé odkazy do pripravenej schránky. Stačilo milé slovo, poďakovanie, alebo len obyčajné pochvala spolužiakom, učiteľom, bufetárke, kuchárom ... Maskoti školy Ledko a Ledka mali svoju premiéru a spolu so sladkou pozornosťou doručili poštu.

            • Za maturitnou otázkou do Štúdia L+S

            • Žiaci štvrtého ročníka 1. februára 2023 vymenili školské lavice za kreslá v Divadle Ludus – Štúdio L+S v Bratislave. Všetkých zaujala divadelná hra Na západe nič nové, ktorou si priblížili stratenú generáciu. Román o prvej svetovej vojne bol preložený do 12 jazykov.

              Herecké výkony boli veľmi pôsobivé. Od začiatku až po posledné oznámenie o padnutí hlavného hrdinu. Tešíme sa, že jednu z posledných akcií štvrtáci privítali s nadšením. Aj keď téma zobrazuje historickú problematiku, stále je nadčasová a aktuálna v krízových obdobiach.

            • Športový január

            • Po prázdninách a po januárovom lyžiarskom kurze na Donovaloch sa rozbehli okresné kolá v športových hrách. Naši študenti sa pod vedením Mgr Bránika a Mgr. Legenzu zúčastnili okresného kola v bedmintone, vo futsale a v basketbale a  viedli si viac ako dobre . Druhé miesta vybojovali bedmintonisti  Samo Delič a Adam Bučko, basketbalisti - Bábik, Delič, Dvorák, Fedák,Lajčiak, Lopašovský, Majko, Nehéz, Pavlík, Péči , Petráš , no a napokon o 3. miesto v okrese vo futsale sa pričinili Szabo, Klampár, Táborský, Vyhlídal, Chochula, Badáň, Majko, Daňhel, Babečka a Mahrek. Všekkým ďakujeme za reprezentáciu školy!