• Novinky

            • Zelenáč

            • Zelenáč je časopis, ktorý vytvorili žiačky 2.C triedy - Michaela Vavrová a Sabina Belková.  Bude to "občasník"  k nášmu školskému časopisu ŠKOLSKÉ DÁTA. Zameriava sa predovšetkým na technologické novinky, životné prostredie a voľnočasové aktivity našich študentov. Je pohľadom mladých ľudí na aktuálne dianie a problematiku, ktorá sa ich bezprostredne dotýka. V digitálnych médiách našli cestu, ako zaujať mladého človeka.

            • Veľtrh podnikateľských talentov

            • Dňa 28. marca 2023 sa naše študentské firmy DoubleTower, š. f. a KASISI, š. f. zúčastnili Veľtrhu podnikateľských talentov v Avion OC Bratislava, kde prezentovali svoje výrobky.Tento veľtrh  (28. ročník) je celoslovenská súťaž študentských firiem, ktorá je súčasťou najväčšieho podnikateľského festivalu v Európe Gen-E. Uskutočnil pod záštitou Juraja Drobu, predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Študenti sa stretli so svojou konkurenciou z viac ako 50 stredných škôl.Všetky informácie a fotografie z veľtrhu nájdete aj na FB a IG JA Slovensko.https://www.facebook.com/jaslovenskohttps://www.instagram.com/jaslovensko/

            • Mesiac s knihou a o knihe

            • Celý mesiac sa niesol v znamení knihy. Začali sme kreatívnou súťažou Navrhni bibliobox. Žiaci podľa svojich predstáv vyzdobili krabice s knižnou tematikou. Najpôsobivejší bibliobox pripravila Pavlíva Toráčová z 2.B triedy, na druhom mieste sa umiestnila Katarína Valová z 2.B a na treťom Patrik Baláž z 2.C triedy. Biblioboxy počas knižnej burzy boli určené  na odkladanie kníh. Žiaci za každú prinesenú knihu získali knižný kupón, za ktorý si mohli vymeniť knihu, ktorá ich upútala. Cieľom akcie bolo odovzdať knižné posolstvo novému čitateľovi.

              V spolupráci s Mestskou knižnicou mesta Piešťany sme ponúkli žiakom zaujímavé hodiny dejepisu a literatúry, ktoré prehĺbili vedomosti o Móricovi Beňovskom. Vyučovacie hodiny obohatil Nicolas Péči z 2.A triedy, ktorý prostredníctvom prezentácie priblížil ostatným žiakom životopis tohto cestovateľa. Vyučovacia hodina pokračovala ukážkou výtvarných diel od Martina Kellenbergera, ktorý  fascinujúcim spôsobom vo forme komiksov zachytil jeho život. V spolupráci s Miroslavom Musilom vyšiel komiks knižnou formou pod názvom Neuveriteľné dobrodružstvá grófa Beňovského. Počas besedy, tento vzácny výtvarník s charizmatickým prístupom, adresoval žiakom autentický zážitok o svojej terajšej i začínajúcej tvorbe.

              Tešíme sa, že počas tohto mesiaca sme objavili žiakov, ktorí majú vzťah k novým kreatívnym výzvam. Nadšencov, ktorí sa podelili s knihou zo svojej knižnice a nakoniec sme privítali vzácneho hosťa Martina  Kellenbergera.