• Novinky

            • Rozlúčka so štvrtákmi

            • Opäť smútok, hrdosť, nostalgia, napätie, ale aj radosť. Všetky tieto pocity sa miešajú každoročne, keď sa učitelia a ostatní žiaci školy lúčia posledný deň ich školského roka s maturantami. V piatok 12.mája sme sa rozlúčili so žiakmi 4.A triedy  Ing. Emílie Grmanovej, 4.B triedy Ing. Beáty Ďuračkovej a 4.C triedy Mgr. Ivany Pavelkovej. Chlapci, veľa šťastia a šťastnú ruku pri maturite!

            • CINEAMA - súťaž pre filmárov

            • Prišiel som, videl som, zvíťazil som. Aj týmito slovami by sme mohli opísať účasť na regionálnom kole amatérskych filmárov CINEAMA 2023, ktorého sme sa zúčastnili 9. mája 2023 v Trnavskom osvetovom stredisku v Trnave. Do spomínanej súťaže sme poslali štyri videá - dokumenty o rodných mestách, z ktorých pochádzame. Spomedzi nich porota vybrala dve videá, ktoré postupujú do krajského kola. Sú to "Brezofské pamiatky" od Šimona Lichanca a "Kúpeľný ostrov" od tvorivej skupiny Markus Karabčík, Lukáš Glos a Marko Mičian.
              Postupujúcim filmárom z 2.B gratulujeme a prajeme veľa tvorivých síl do ďalšej videotvorby.

            • Štúrovo pero 2023

            • V dňoch 21. a 22. apríla 2023 sa Mgr. Ľubica Ďurčeková spolu so šéfredaktorkou školského časopisu ŠKOLSKÉ DÁTA Emmou Kohútovou z 3.B triedy zúčastnili vyhodnotenia celoslovenskej súťaže stredoškolských a vysokoškolských časopisov Štúrovo pero vo Zvolene. Sprievodný program pozostával z besied súvisiacich so žurnalistikou a aj samotného hodnotenia časopisov porotcami v danej kategórii. Tešíme sa, že získali množstvo cenných rád a podnetných nápadov k tvorbe školského časopisu.

            • Opäť jeden výrazný úspech nášho študenta

            • V apríli tohto roku sa uskutočnilo celoštátne kolo 45. ročníka súťaže Stredoškolskej odbornej činnosť (SOČ) v Modre, kde projekt s názvom Edukačná aplikácia pre Android s využitím AR z pomedzi všetkých 16 prác v odbore informatika získal 1. miesto. Autormi tejto práce sú Róbert Fulier z 3.B triedy Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej  v Piešťanoch a Tomáš Miklovič (SPŠ Trnava).

              Bolo prihlásených 272 prác študentov z celého Slovenska. do 17 súťažných odborov s prírodovedným, technickým, humanitným a spoločenskovedným zameraním. Práce na celoštátnej prehliadke posudzovalo 65 hodnotiteľov. Celoštátna prehliadka sa konala v priestoroch Strednej odbornej školy vinársko-ovocinárskej v Modre. Róbertovi srdečne gratulujeme!

            • Úspech Róberta Schmizinga

            • V utorok 25. apríla 2023 sa štyria žiaci z 2. C  triedy a jeden žiak zo 4. B  triedy zúčastnili INI Innovation Camp v Bratislave, kde riešili výzvu na zvýšenie podnikateľského myslenia žiakov stredných škôl. Pritom sa spoznali aj s inými stredoškolákmi z rôznych škôl na Slovensku. Róbert Schmizing bol súčasťou tímu, ktorý sa umiestnil na 2. mieste, ku ktorému dostal hodnotnú cenu. Odmenou pre všetkých boli skúsenosti, zážitky a nové kamarátstva. Všetci si vyskúšali prezentácie svojich nápadov pred odbornou porotou a spolužiakmi.