• Novinky

            • Majster školy vo futbale je trieda 3.C

            • Počasie prialo, ihriská sme vyčistili a turnaj, o ktorý je na škole najväčší záujem, mohol začať. Prihlásilo sa všetkých 15 tried. Našťastie bez úrazov a vážnejších zranení sme mohli neskoro popoludní vyhlásiť najúspešnejšie mužstvá. Víťazom turnaja a majstrom školy pre tento školský rok sa stala trieda 3.C - Bráškovia, 2. miesto obsadili druháci v zelenom 2.D trieda  a na treťom mieste skončili prváci , konkrétne trieda 1.D. Gratulujeme ! Viac foto bude na FB školy.

            • Šachovým kráľom školy je Marek Rapavý

            • V kongresovej hale SPŠE sa na šestnástich šachovniciach rozohral turnaj o šachového kráľa školy. Klasickým spôsobom s vyraďovaním do pavúka útechy, potom po dobrom výkone možný návrat do víťazného pavúka. Šach kedysi v stredoveku patril okrem jazdy, šermu, zápasu, lukostreľby, plávania, lovu a veršovania medzi základné rytierske cnosti. Šachovým kráľom školy sa stal Marek Rapavý z 2.C triedy. Na druhom mieste skončil Ľubomír Bečka zo 4.B triedy a o tretie miesto si to "rytiersky" rozdali Karol Lenghardt - 2.D trieda a Mirko Chudý z 2.C triedy. V tomto súboji zvíťazil Lenghardt. Marekovi Rapavému a ostatným chlapcom gratulujeme a tešíme sa na ďalší ročník.

            • S Dušanom Dušekom aj o maturite

            • Posledný aprílový týždeň do našej školy zavítal Dušan Dušek - slovenský básnik, prozaik, filmový scénarista, autor rozhlasových hier a literatúry pre deti a mládež. Beseda bola určená pre tretí a štvrtý ročník, uskutočnila sa v spolupráci s Mestskou knižnicou mesta Piešťany, viedla ju bábkoherečka Kristína Sviteková. Podelil sa s nimi o spomienky prvých rokov svojho života, ktoré sa viažu k Piešťanom a sú živé dodnes. Nezabudol spomenúť hlboký vzťah k Šaštínu a k stredoškolskému vzdelaniu, počas ktorého si našiel svoju životnú lásku. Najviac očaril študentov radami, ako majú odpovedať pri maturitnom stole, keď si vytiahnu maturitnú otázku o ňom. Nejeden študent sa pri tom pousmial, lebo kniha Kufor na sny od Dušana Dušeka je povinnou literatúrou, s ktorou boli oboznámení v treťom ročníku.

              Mladých študentov si získal svojou ľudskosťou, prívetivosťou a empatiou.

            • Praktické maturity začali...

            • Nech sa všetko maturantom podarí, nech majú šťastnú ruku... My ostatní sme im uvoľnili priestory školy a absolvovali sme veľa zaujímavých akcií. Niektorí boli na účelových cvičeniach po krásnom okolí Piešťan alebo na jarnej vychádzke s triednym učiteľom alebo navštívili  Historické vojenské múzeum v Piešťanoch. A ešte k tomu jeden deň filmové predstavenie v kine Fontána pre všetkých, ktorí nematurujú. Veď aj oni budú maturovať...

            • Naši športovci v okresom a krajskom kole

            • Za posledný mesiac naši chlapci získali v okresnom kole vo volejbale 2. miesto v tomto zložení - Lhocký, Klampár, Bučko, Kubica, Magala, Sapák, Majko, Glasnák a Lajčiak. Ako víťazi okresného kola v hádzanej postúpili do krajského kola, kde získali 3. miesto - Babečka, Delič, Folajtár, Horniak, Klampár, Chochula a Masár. Všetkým ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!