• Novinky

            • Svetový deň Downovho syndrómu...

            • Milí žiaci a kolegovia!

              21. marca si pripomíname Svetový deň Downovho syndrómu. Aby sme prejavili podporu a zároveň zvýšili povedomie o tomto syndróme, zapojme sa spoločne do ponožkovej výzvy.
              Vo štvrtok si teda obujte ponožky rôznych farieb, pretože byť odlišný je normálne ;).
              Pridajte fotografiu v rozdielnych ponožkách na Instagram (na profil alebo do stories), označte @spsepn, @lidlsk a nezabudnite na hashtag #ponozkovavyzva.
              Spoločnosť Lidl Slovensko daruje za každú zdieľanú fotografiu 0,10€ organizácií Downov syndróm.
              Všetci, ktorí sa zapojíte do výzvy, príďte cez veľkú prestávku do vestibulovej chodby, kde si spravíme spoločnú fotku. Zároveň sa na nástenke dozviete zaujímavosti o ponožkovej výzve.

              Ďakujeme všetkým, ktorí prijatím dnešnej ponožkovej výzvy vyjadrili empatiu a solidaritu na podporu ľudí s Downovým syndrómom a ukázali tak, že byť iný je normálne.

               

            • Viedeň očami študentov...

            • Dňa 14. marca 2024 sa vybraní žiaci našej školy zúčastnili vzdelávacej exkurzie v oblasti finančnej gramotnosti v spolupráci s FINQ vo Viedni. Navštívili FLIP centrum (Erste Financial Life Park), ktoré podporuje know-how v oblasti financií. Žiaci si prešli rôznymi stanovišťami, kde sa interaktívnou formou naučili o hospodárení s peniazmi a o fungovaní banky. Súčasťou exkurzie bola aj návšteva barokového zámku Belvedere a Stephansdomu, ktorý je neodmysliteľnou dominantou Viedne.

            • Marec s knižnicou

            • Tretí marcový týždeň žiaci prvého ročníka navštívili Mestskú knižnicu mesta Piešťany.

              Počas krátkej prednášky boli oboznámení s knižničným systémom, vyhľadávaním kníh v knižnici, online katalógom a inými možnosťami, ktoré ponúka mestská knižnica. Nielenže získali nové praktické informácie, ale zopakovali si jednotlivé pojmy, o ktorých sa učili na hodinách slovenského jazyka. Zoznámili sa so všetkými zákutiami knižnice, ktoré sú určené aj pre iné vekové kategórie. Na konci stretnutia sa žiaci museli popasovať s úlohou hľadania určených kníh, takto si zreprodukovali nové praktické vedomosti.

               

            • Knižná burza

            • Máte doma knihu, ktorú ste viackrát prečítali a už ju čítať nebudete?

              Dňa 26. marca 2024 sa koná na našej škole knižná burza. Knihu môžete do štvrtej vyučovacej hodiny vložiť do biblioboxu na prízemí pri učebni č. 1.Budú Vás tam čakať žiaci z 3.A triedy. Za každú knihu získate knižný kupón. V ten istý deň, po štvrtej vyučovacej hodine, si môžete vybrať toľko nových kníh, koľko budete mať knižných kupónov. Takto knihy odložené v domácej knižnici dostanú druhý život a nového majiteľa môžu naplniť svojím posolstvom.

            • Pozvanie...

            • Na našej škole vznikla súťaž mladých elektronikov – ZENIT. Pozývame študentov 1. ročníka, aby sa zapojili do školského kola súťaže ZENIT mladých elektronikov. Predmetom súťaže je postavenie stavebnice digitálneho teplomera. Stavebnicu + príslušnú dokumentáciu ku stavbe digitálneho teplomera dostanete zdarma od Ing. P. Žúbora, externého učiteľa elektro – vyučuje v pondelok od 12:10 do 15:30 v laboratóriu č. 119. Počet stavebníc pre študentov je obmedzený – 7.Ing. Peter Žúbor