• Novinky

            • Župná olympiáda stredoškolákov

            • Na 16. ročník Župnej olympiády stredoškolákov, ktorú vyhlásil  Trnavský samosprávny kraj, sa prebojovali víťazi okresných kôl v jednotlivých športoch. Naša škola mala tento rok zastúpenie v štyroch športoch : vo futsale, v basketbale, v bedmintone a v silovom päťboji. Najviac sa darilo chlapcom  Adamovi Bučkovi a Samovi Deličovi v bedmintone, ktorí vybojovali po tesnej prehre vo finále 1:2 druhé miesto. Striebornú pozíciu získala aj štvorica chlapcov Timotej Balák, Juraj Sokol, Michal Žažo a Sebastián Seidl v silovom päťboji, hoci súťaže sa zúčastnili školy aj z iného kraja ako z nášho. Dokonca Timo Balák získal najviac bodov a bol najlepší zo všetkých súťažiacich. Nakoniec sa podarilo získať ešte dve štvrté miesta vo futsale / Babečka, Badáň, Bzdúšek, Gabriž, Hanesz Labát, Mahrek,  Majko, Priebracha  a Szabo/ a v basketbale chlapcov / Delič, Dvorák, Fedák, Lajčiak, Lopašovský, Pavlík, Péči, Slávik, Slezák a Šintál/.

              Všetkým gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Viac foto bude na FB školy.

            • Hľadáte zábavu a zákulisné informácie?

            • Počúvajte náš školský podcast MiniDebaty! Si študent a hľadáš spôsob, ako sa zabaviť a zároveň dozvedieť sa niečo nové? Potom neváhaj a nalaď sa na náš nový školský podcastový kanál. Dozvieš sa o všetkom, čo sa na škole deje, od najnovších udalostí, úspechov našich žiakov až po informácie o tom, čo nás čaká. Prinášame rozhovory s učiteľmi, študentmi, súčasnými aj minulými, s rôznymi hosťami, ktorí sa podelia o svoje príbehy a rady. Náš podcast je skvelý spôsob, ako sa spojiť s ostatnými študentmi a dozvedieť sa viac o našej škole. Je to tiež perfektný spôsob, ako si skrátiť cestu do školy alebo si oddýchnuť po náročnom dni. Tak na čo ešte čakáš? Klikni si: https://open.spotify.com/show/6Int2XnBbMbPiPhe2KgiIf

            • Možno budúci poslanci alebo hudobníci?

            • Chlapci z 1.D triedy - odbor ELE so svojou triednou učiteľkou  počas svojej exkurzie v Bratislave navštívili parlament Slovenskej republiky. Prezreli si priestory budovy Národnej rady, kde sa rozhoduje o dôležitých zákonoch a na chvíľočku sa zahrali na poslancov. Museli si osviežiť pamäť a fakty z dejepisu z dejepisu. Chlapci sa nenechali zahanbiť, pohotovo a správne odpovedali na otázky, ktoré sa ich pani sprievodkyňa pýtala. Dostali sme pochvalu za disciplínu a vedomosti a odchádzali s prísľubom, že sa ešte niekedy vrátia....

              Exkurzia  v gitarovom múzeu v Piešťanoch bola "z iného súdka". Mohli si vyskúšať svoje hudobné nadanie v Gitarovom múzeu, kde ich čakali stovky exponátov a nástrojov slávnych, či dobových predmetov. Pokochali sa pohľadom na elektrické gitary, klávesové a dychové nástroje, ale aj na elektrónkové zosilňovače, rádiá a gramofóny. Ich zážitok upevnil pútavý výklad a možnosť si exponáty vyskúšať. Viac foto na FB školy.

            • Študenti za kamerou i v hľadisku...

            • Študenti z 2.B triedy získavali skúsenosti pri natáčaní reportáží v Mestskej knižnici mesta Piešťany. Hosťom prvej besedy bola Yvonne Nico, ktorá ochotne odpovedala na otázky našich študentov. Je autorkou inovatívnej knihy Volám sa AI. Kniha čitateľa zavedie do sveta umelej inteligencie prostredníctvom dialógov medzi človekom a strojom. Kniha sa dotýka tém ako umenie, tvorba, móda, film, medicína… Priblížila nám obrázky, ktoré vygenerovala v spolupráci s umelou inteligenciou. Žiakom ponúkla svoj realistický a zároveň i optimistický pohľad na to, ako môžeme túto technológiu využiť pre dobro ľudstva.

              Počas druhej besedy V objatí lásky – v zajatí nelásky, známy slovenský spisovateľ, Roman Brat prezentoval knihy Štyria jazdci a Zlo nemá na kúzlo.  Prezentácia bola spojená so scénickým čítaním. Autor sprostredkoval zložité životné situácie v triede, na sociálnych sieťach a prežívanie prvej lásky.

            • Veľtrh podnikateľských talentov...

            • Je to celoslovenská súťaž študentských firiem, na ktorej sa tradične zúčastňujú aj naše študentské firmy. Toto podujatie sa koná pod záštitou a s podporou Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR.

              Činnosť študentských firiem už 29 rokov zabezpečuje nezisková organizácia Junior Achievement Slovensko je súčasťou svetovej Junior Achievement World, ktorá je už tretí rok nominovaná na Nobelovu cenu mieru za podporu podnikateľského vzdelávania študentov.

              Študentská firma SKILL ZONE, ktorá pôsobí našej škole, dosiahla výborné umiestnenie – striebornú medailu za 2. miesto v kategórii Marketingová prezentácia za marketingové kampane na sociálnej sieti Instagram, série vzdelávacích podcastov na Youtube a celkové zameranie svojej podnikateľskej činnosti – organizovanie e-sportov a súťaží.

              Všetky informácie a fotografie účastníkov a výhercov nájdete aj na: https://www.firma.jaslovensko.sk/veltrh/.  Druháci, ktorí mali možnosť vidieť veľtrh aj naživo – majú predstavu, čo môžu robiť na predmete Aplikovaná ekonómia, ktorý si môžu zvoliť pre budúci školský rok.